Aksaray'da Taşpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde ön plakasının ‘evleniyoruz’, arka plakasının ise ‘mutluyuz’ şeklinde yazan bir otomobilin dolaştığı ihbarı alan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüpheliyi takibe aldı. Yapılan  ısrarlı ve titiz çalışmalar sonucunda söz konusu araç Organize Sanayi Bölgesi içerisinde tespit edilerek takibe alındı.

JANDARMA TAKİP ETTİ

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan metal merdiven üretimi yapan bir fabrikada yaşanan olayda OSB’de devriye atan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, fabrika çevresinde ön plakasında “Evleniyoruz" arka plakasında ise "Mutluyuz” yazan bir aracı fark etti. Durumdan şüphelenen jandarma ekipleri, aracı fiziksel olarak takibe aldı. 

FABRİKANIN ETRAFI SARILDI

Bir süre sonra şüphelinin aracını fabrika önüne bırakıp bahçe duvarındaki korkuluklardan bahçeye atlaması üzerine jandarma ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Takviye ekibinin gelmesiyle jandarma fabrikanın etrafını sardı. 

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Fabrika bahçesinde bulunan; 5 adet profil demir, 1 adet demir jant, 2 adet demir sandalye, 3 adet metal merdiven, 9 adet demir raf, 2 adet makaraya sarılmış bakır tel ve 10 metre uzunluğunda bakır kabloyu araca yüklemek isteyen hırsızlık şüphelisi, gerçekleştirilen operasyonla suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli Adem Ş. üzerinde yapılan aramada ise 10 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. 

MALZEMELER, EKSİKSİZ TESLİM EDİLDİ

Sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürülen Adem Ş., işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çaldığı malzemeler ise fabrika sahibine eksiksiz olarak teslim edildi.

ADEM Ş.'NİN ÜZENDE UYUŞTURUCU ÇIKTI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda araçta bulunan A.Ş. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında 10 gr. metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

KAYNAK: POLEMİKHABER.COM