POLEMİK HABER- NİLAY GÖL

"İKİSİ BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ"

Çınarcık'ta yaşanan depremin büyük bir depremin habercisi olduğuna dair iddialara katılmadığını söyleyen Gündoğdu, "Çünkü; depremin yeri sabit. Depremin Marmara'nın kuzeyinde olacağını bekliyoruz, bunlar onun habercisi olamaz. İkisi birbirinden bağımsız, çok büyük farklılıklar var" dedi.

"SÜRE AZALDI"

Bir ay içerisinde iki tane deprem meydana gelmesi ile birlikte Büyük Marmara Depremi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Yeterli gerginliğin biriktiği zaman İstanbul'dan depremin ciddi bir şekilde hissedileceği iddiaları hakkında konuşan Gündoğdu, " Bunların hepsi birer tahmin. Marmara'da aşağı yukarı üç yıldır enerji çeşitli yerlerde boşalıyor. Bu üç yıl içerisinde Marmara'da meydana gelen depremler alışmadığımız şeyler. Biz de bunlara dayanarak sürenin azaldığını söyleyebiliriz" dedi.

"BU İŞARETLERİN HEPSİ BİRLEŞİRSE DEPREM OLUR"

Büyük Marmara Depremi'nin tahmin edilip tarih verilmesinin nedenini Gündoğdu şu sözlerle açıkladı: " Büyük Marmara Depremi için tarih verilmesinin nedeni değişme olması. Üç yıl evvel bunlar yoktu. Enerjinin gitgide arttığı, kopma noktasına geldiğine dair işaretler, bu işaretlerin hepsi birleşirse deprem olur."

"İNSANLARI HUZURSUZLUĞA İTİYOR"

Büyük Marmara Depremi hakkında tarih verilemeyeceğini vurgulayan Gündoğdu, "Ellerinde delil olmadan bazı şeyleri söylemek insanları huzursuzluğa itiyor" dedi.

Polemik Haber