Dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vaka sayılarına göre kademeli geçişler olacağını ve bunun da 4 kademede olacağını belirtmişti.

Düşük risk, Orta risk, Yüksek risk, Çok yüksek risk olmak üzere dört gruba ayrılacak illerde hafta sonu dışarı çıkma yasağının illerdeki vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırılacağı duyuruldu.

NORMALLEŞMEDE DURUM NASIL?

Buna göre açıklanan son haftalık corona virüs tablosuna göre Türkiye'nin doğusunda yer alan illerde vaka artışının çok düşük olduğu ve kademeli normalleşmede ilk sırayı alacakları ön görülüyor.

DOĞU İLLERİNDE VAKA AZ

Sağlık Bakanlığı'nın "covid19.saglik.gov.tr" adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Hakkari’de 4, Bitlis ve Tunceli’de 5, Şırnak’ta 6, Iğdır ve Kars’ta 7, Muş’ta 10, Bingöl ve Batman’da 11 vaka tespit edildi. 

EN ÇOK VAKA ARTIŞI KARADENİZ'DE

Nüfusa oranla Covid-19 vaka sayısında ilk üç il ise Trabzon, Rize ve Ordu oldu. Bu iller haritaya göre kademeli geçişte en sonda yer alıyor.

3 BÜYÜK İLDE DURUM

Her 100 bin kişide İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de 44,39 vaka tespit edilirken bu iller orta derecede yer alıyor.