31 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden geçen 2 yılda yaptıklarını anlatan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, pandemiyle mücadele ederken belediyecilik hizmetlerini de aksatmamaya çalıştıklarını söyledi. 

Salgınla geçen 1 yılda büyük gelir kaybına uğrayan sanatçılar için kurulan 'pandemi orkestrası'nı da anlatan Odabaşı "6 konser verilecek. Orkestraya şeflik yapan isimler ücret almıyor. Sadece günlük kazanç sağlayan müzisyenler ücret alıyorlar. Sanatçıların en çok beslendiği noktalardan birisi de alkıştır. Biz bunu da sağlamış olduk" dedi. 

UNESCO'dan 'Dünya'ya örnek belediyecilik' ödülü alan ve Dünya çapında gündem olan sosyal destek projesi ile Kadıköy Belediyesi, hayırseverler, ünlü aşçılar, gıda şirketleri ve taşımacılık şirketleri bir araya gelip ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıyor. 

Odabaşı "Farklı işletmelerde çalışan ve rakip olan iki aşçı, bizim projemiz için buluştu. Gıda malzemeleri sponsorlardan geldi. Yemek taşıma işini rent a car şirketi üstlendi ve harika bir çalışma ortaya çıktı." dedi. 

"BÜTÜN DURAKLARA GİDİP 'METROBÜSÜ SİZİN İÇİN YAPTIK' DİYORLAR"

Kadıköy'ün geçmişte İBB tarafından önemsenmediğini ifade eden Başkan Odabaşı, bu dönemde İBB ile birlikte sorunların çözüleceğini açıkladı. 

"Belediye'de çalışan arkadaşlarımız 'biz İBB koridorlarında dolaşmaya bu dönemde başlayabildik' diyorlar. Marmaray yaptılar, her durakta sizin için yaptık diyorlar. Metrobüs yaptılar, her durakta sizin için yaptık diyorlar." diyen Odabaşı, Kadıköy'e özel yapılan bir proje var mı diye sordu.