Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onadı. Karar üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile çok sayıda milletvekili ve yurttaş CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “21 Mayıs’ta Bursa’da miting yapacaktık. Artık mitingin adresi Bursa değil İstanbul’dur” ifadelerini kullandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu’na siyasi yasak kararı uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Kararın ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla milletvekilleri ve yüzlerce yurttaş CHP İstanbul il binası önüne geldi.

Vatandaşların ardından il başkanlığına ilk olarak Kaftancıoğlu geldi. Yoğun ilgiyle karşılaşan Kaftancıoğlu’na yurttaşlar, “seninleyiz”, “Hepimiz senin arkandayız” ve ‘Canan başkan’ sloganlarıyla destek verdi. Kaftancıoğlu daha sonra il başkanlığı önünde Kılıçdaroğlu ve beraberindeki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşıladı.  

MİLYONLARIN ACISININ SESİ

İl başkanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu, “Hep birlikte bu ülkeye çektirilen zulme son vereceğiz. Doğusu, batısı güneyiyle kuzeyiyle, vicdanı olan bütün vatandaşlarla beraber yol yürüyeceğiz. Türkiye’yi zulümden ve zalimden beraber kurtaracağız” dedi. Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve manipülatörsün. Ama zulmün ve hüsranın artık son buluyor. Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsü duyuyor musun? Bu gürültü dairelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsüdür. Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü elektriğini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Milyonların acısının sesidir bu. Geleceğini çaldığın bu insanların sesini duyuyor musun. Özgürlüğün şarkısını söyleyenlerin sesini duyuyor musun” ifadelerini kullandı.

BURSA’DAN İSTANBUL’A

Erdoğan’a seslenmeye devam eden Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “En karanlık anın şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz. Hep birlikte seslendiriyoruz. Erdoğan, biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini bu zulmünde son bulacağını bir kez daha huzur ve sükûnetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün bu acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza gelen bir halkız. Cezalandırmaya çalıştığın Cananın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklındar çıkarma. Unutma Erdoğan bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, canan bizimdir.” 

KAFTANCIOĞLU’NA SARILDI

Konuşmasını yarıda kesen Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu’na sarıldıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Aklımızla, yüreğimizde yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.