“Aras'ı ayırdılar
Kum ile doldurdular;
Ben senden ayrılmazdım
Zor ile ayırdılar,
Ay Lâçin, can Lâçin,
Men sene kurban Lâçin”

Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu Aras Türküsü olarak da bilinen Şair Bahtiyar Vahapzade'nin "Topraktan pay olmaz" şiiri İran'ın tepkisini çekti. 

Şiirdeki “Aras'ı ayırdılar" tanımını, İran'ın Kuzey Bölgesi'ndeki Azeri bölgesini tanımladığı için İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten açıklama geldi.

İRAN'DAN TEPKİ GELDİ

Cevat Zarif açıklamasında "Kimse Erdoğan’a, Bakü’de yanlışlıkla okuduğu şiirin, Aras Nehri’nin kuzey bölgelerinin İran’ın ana topraklarından zorla ayrılmasıyla ilgili olduğunu söylememiş!
O, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba? Kimse Aziz Azerbaycan’ımız hakkında konuşamaz." ifadelerine yer verdi.

FOTO:İHA - Erdoğan, Bakü'deki törende duygusal bir konuşma yapmıştı... 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'deki törende yaptığı konuşmada “Karabağ'ı 30 yıllık hasretin ardından ana vatanla buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ederek, onları dualarla cepheye gönderen anaların ellerinden öpüyorum... Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır." demiş ve krize konu olan şiiri okumuştu...