Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Karamollaoğlu, "128 milyar dolar nerede?" tartışmaları için, "128 milyarı bıraktık bir tarafa, Türkiye’de sormak istiyoruz, adalet ve ahlak nerede nereye gitti? Liyakat ve istişare nerede? Şeffaflık ve denetim nerede? Plan ve program nerede? Var mı ki? Hepsini özetleyecek son soru ise vicdan nerede? Sorunun çözümü çok basit. Sürekli birbiri ile çelişen farklı kişiler üzerinden açıklamalarda bulunma yerine, çıkıp tek bir ağızdan olup bitenlerin tüm gerçekleri ile anlatılması gerekir" diye konuştu.

Karamollaoğlu, şunları söyledi: 

KABUL ETMİYORUZ: Öncelikle, bazı çevreler pandemide gelinen noktanın sorumlusu olarak 84 milyon vatandaşımızı gösterilmeye kalkıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Vatandaşımız gerek maske gerekse hijyen konusunda dünyaya kıyasla ileri noktada bir tavır sergiledi. Önce iktidar, aşı, şeffaf bilgilendirme ve düzgün süreç yönetimi gibi konularda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. 

128 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ: 128 milyar dolar ne oldu yerine son yapılan açıklamalar gösterdi ki aslında ne olduğu az çok belli. 128 milyar Merkez Bankası’ndan Hazine’ye, hazineden devlet bankalarına, devlet bankalarından birilerine gitmiş. İşte istenen şu, o birileri kim? Var diyorlar açıklayın kimlere gitmiş? Kimler kullanmış bunu? Çünkü arada büyük bir rant var. Para ne oldu değil kime gitti. Bu para nereye gitti derken biz değerlerimizden birçok şeyi kaybediyoruz bunun farkında bile değiliz. 128 milyarı bıraktık bir tarafa, Türkiye’de sormak istiyoruz, adalet ve ahlak nerede nereye gitti? Liyakat ve istişare nerede? Şeffaflık ve denetim nerede? Plan ve program nerede? Var mı ki? Hepsini özetleyecek son soru ise vicdan nerede? Sorunun çözümü çok basit. Sürekli birbiri ile çelişen farklı kişiler üzerinden açıklamalarda bulunma yerine, çıkıp tek bir ağızdan olup bitenleri tüm gerçekleri ile anlatılması gerektir.

BEKLENTİYE CEVAP VERMEDİ: Bir Sayın Bakanın kendi bakanlığı ile ilgili bir mali meseleden dolayı görevinden alınması veya kendisinin istifa etmesi, başka bir bakanlığın ikiye bölünmesi. Böylece, kabineye üç tane yeni ismin girmesi. Bunlar bir şeye işaret ediyor mu? Pek de işaret ettiği kanaatinde değilim. Çünkü kabinede bir değişiklik bekleniyordu. Bu değişiklik aslında ciddi bir değişiklik olacak kanaati vardı, ama bugün meydana gelen değişikliklerin hiç de o beklentiye cevap verdiği kanaatinde değilim.