Saadet lideri Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında iktidara yüklendi. Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:

RAKAMLARI DEĞİŞTİRSENİZ NE YAZAR

*Rakamlarla oynamak, rakamları değiştirmek hiçbir zaman gerçeği değiştirmez. Aç olan insan açtır. Karnını doyuramayan insan, karnını doyuramamıştır. Bir eksiğini gideremeyen, çocuğunun ihtiyacını karşılayamayan insan bunu karşılayamamıştır. Rakamları değiştirseniz ne yazar.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖNERİSİ

*Emeklilerimiz hükümetin insafına kalmış vaziyette. 2018 yılından bu yana emeklilerimize bayramlarda 1000 liralık (TL) ikramiye verilmekte. Ama artık bu bin liranın hükmü kalmadı. Biz bu sene covid-19’un da getirdiği sıkıntıları da dikkate alarak hükümete emeklilerimize yönelik en az bir yüzde 50 civarında, mümkünse 1550 liralık bayram ikramiyesi vermelerini teklif ediyoruz. Büyük bir rakam değil emekliler için.

TARIMDA PLANLAMA YAPAMIYORLAR

*İktidar bu ramazan ayında perişan halde olan işsizimize, muhtaçlara patates ve soğan dağıtımına önem verdi. Hem de Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından. Biz bunu memnuniyetle karşıladık ama bu bizim plansızlığımızın da ne kadar büyük bir boyutta olduğunu ortaya koydu. Ziraat de tarımda bir türlü bir planlama yapamıyorlar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "84 milyon suçlu" açıklaması sorulan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

ŞAKA DEĞİL

*Son aylarda İktidar, kendi toplantıları özellikle gündemde olduğunda doğrudan doğruya kongreler gündemde olduğunda mesafe, maske gibi hijyen ne kadar riayet ediyorlar bilmiyoruz, sanki dikkate alınmadı gibi. Bundan dolayıdır ki, şimdi biz bir patlama ile karşı karşıyayız. Ve şu anda övünülecek durumda değiliz. Evet buna uymayan vatandaşlar varsa bunlar kabahatlidir de uymayan yönetimler, topluluklar ne olacak. Bundan dolayı, bu nokta bizim çok hassasiyet göstermemiz gereken bir konu. Şaka değil. Alınan tedbirler şimdilik kanaatime göre gerekliydi.