Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize'de parti kongresinde Gara şehidinin annesine telefon açmasını, "Üzülerek ifade ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanının kongrede bir şehit annesini aramasını bir şov olarak görüyorum. Bu tavır ayıptır" sözleriyle eleştirdi.

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugün pandemiden dolayı tedbir alalım, eğitimimizi bile erteleyelim derken Sayın Cumhurbaşkanı kongrelerde hiçbir kaide ve kurala riayet etmeden tıka basa salonlarda güç gösterisi yapmayı kendisi için gerekli görüyor. Gara'da hunharca infaz edilen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; yüreğimizi yakan, canımızı acıtan terörü lanetliyorum. Bu harekat niçin yapıldı? Bu sorunun cevabının mutlaka verilmesi lazım" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Cumhurbaşkanının açıklamalarına dikkat çekerek Gara operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanan bir kurtarma operasyonu olduğunun anlaşıldığını kaydeden Karamollaoğlu, “Buna rağmen iktidarın, sanki bu başarısızlık muhalefete aitmiş gibi bir tavır sergilemesini kabullenmek mümkün değil. Üzülerek ifade ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanının kongrede bir şehit annesini aramasını bir şov olarak görüyorum. Bu tavır ayıptır” diye konuştu.