Gündeme dair açıklamalarda bulunan Saadet lideri Karamollaoğlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı ve memur zamlarına tepki gösterirken Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan 'rektör ataması krizi'ni de değerlendirdi.

'REKTÖR ATAMASI KRİZİ'

'Yandaş tayini kural haline geldi' diyerek Boğaziçi rektör atamasını eleştiren Karamollaoğlu, ''Geçmişte AK Parti’de aday olduysanız, sivil hayata döndüğünüzde size itibar ediliyor'' diye konuştu.

TÜİK'E ELEŞTİRİ: VATANDAŞ BU RAKAMLARA İTİBAR ETMİYOR

TÜİK'in enflasyon oranı ve memur zammına da tepkide bulunan Karamollaoğlu, ''Köprüye farklı, memura farklı zam'' ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, ''Bizim en önemli konularımızdan bir tanesi; bu sene başı için memur maaşlarına yapılacak zamdır. Bunun için de hep TüİK rakamlarına atıfta bulunuldu. Fakat TÜİK, Cumhurbaşkanı’nı üzmeyen istatistikler kurumuna dönüştü. Bunun gerçeği yansıtmadığını herkes biliyor… Vatandaş da bu rakamlara itibar etmiyor. Kendi cebi nasıl yanıyor bunu millet görüyor. Yumurta, 1,5 TL… Ayçiçek yağına yüzde 110 zam yapılmış… Köprülere, otoyollara zam yüzde 26 zam… Doğalğaza, elektriğe zam yüzde 35 zam… Memur maaşına yapılan artış yüzde 7.36... Emekli aylıklarına yapılan artış yüzde 8.36... Bu zamlar iktidarın perişanlığının halini gösteriyor. Ama bir atasözü var, tok açın halinden anlamaz, derler. Bakanın karnı tok olduğu için bu tip meselelerde “bu memlekette yoksulluk yok” diyebiliyor. Bakan böyle bir mantıkla konuya yaklaşıyorsa, bu meseleyi çözmesi kesinlikle mümkün değil. Bundan dolayı, bugünkü şartlar altında, iktidarın bizim meselelerimize derman olacak tedbirleri alabileceğine ihtimal vermiyorum'' dedi.