Sözcü'nün haberine göre, Kars Kalesi eteklerindeki, 1579'da "Kıbrıs Fatihi" Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Beylerbeyi Sarayı, Vilayetler Birliğince otele dönüştürüldü. "Ve Hotels Kars Beylerbeyi Sarayı" adıyla hizmete açılan otel için 6 milyon 736 bin lira ödendi. Otel ekipmanı ve mobilyalara da 1 milyon 400 bin lira harcandı. Vilayetler evinden bürokratlar yararlanacak, 18 oda ve 50 yataklı otel, tüm vatandaşlara hizmet verecek. Ve Hotels Kars Beylerbeyi Sarayı’nda 120 kişilik cafe ve restoran bölümü de bulunuyor.

AK PARTİLİ BAŞKANLARDAN ZİYARET

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Ve Hotels Kars Beylerbeyi Sarayı milletimizin hizmetine açıldı. Vilayetler Birliği kalitesini Kars'ın mimari silüeti ile buluşturduğumuz bu tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Sancar da sarayda inceleme yaptı.

EKMEK KUYRUĞU

Aralık ayında Kars'ta ekmek fiyatının 2,5 liraya yükselmesinin ardından vatandaşlar ekmeği 1.5 TL'den satan belediyenin Halk Ekmek büfelerine akın etmiş, uzun kuyruklar oluşturmuştu. 10 ayrı noktada bulunan Halk Ekmek büfelerinde yaklaşık 10 bin ekmek yarım saat içinde tükenmişti.