İsim vermeden birbirlerini eleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninde yan yana geldiği görüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçen haftalarda yaptığı konuşmada, "Ya arkadaş, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" demişti. Soylu'nun, "Biz yapalım hukuk sonra işler" sözleri ise tartışma konusu olmuş, Adalet Bakanlığı'na göndermede bulunduğu kulislerde konuşulmaya başlanmıştı.

Abdulhamit Gül ise Soylu'nun sözlerine dikkat çeken bir yanıt vermişti. Gül, ''Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti" ifadelerini kullanmıştı

Öte yandan gazetemiz yazarı Barış Pehlivan, "MHP'nin sevmediği Bakan" başlıklı yazısında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki kavgayı anlatmıştı. Pehlivan yazısında, Soylu'nun Gül ile kavgasında MHP'nin de devreye girdiğini ve Adalet Bakanının tasfiyesi için lobi yapıldığı iddiasını gündeme getirmişti.

YAN YANA GELDİLER

Gül ile Soylu arasındaki kavga kulislerde konuşulmaya devam ederken, ikilinin bugün uzun süre sonra yan yana geldiği görüldü.

Hayatını kaybeden eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninde Abdulhamit Gül'ün, Soylu'nun yanına gitmesi dikkat çekti.

İşte o kare: