Skandal iddiayı ilk olarak 15 Temmuz Gazisi Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz duyurdu. Eryılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün memleketim Kayserinin Tomarza ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü bir siyasi partinin gençlik kolları başkanı bir kendini bilmez ve yanındakiler tarafından basılmış ve polis memuru F.Ç’nin burnu kırılmış" ifadelerini kullandı.

Eryılmaz, açıklamasının devamında "Buradan tüm siyasileri ve sorumlu bürokratları uyarıyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Karakol basanın hükmü PKK teröristleri ile aynıdır. Poliste kimsenin şamar oğlanı değildir. 

1-  Kimse eşkiyalara sahip çıkmaya kalkmasın.

2- Kimse yaralı polis memuruna şikayetini geri alması için baskı yapmasın.

3- Eşkiyalar cezalandırılsın.

Olayın takipçisiyim…"

ÜMİT ÖZDAĞ: KARAKOL BASAN AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

Eryılmaz'ın açıklamasında parti adını vermediği olayla ilgili olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden, dün Ankara'da polis müdahalesine maruz kalıp gözaltına alınan öğretmenlerin videosunu paylaşan Özdağ, polislere seslenerek şöyle dedi:

"Polis kardeşlerim, siz iş isteyen öğretmenleri durdurmaya çalışırken Tomarza’da karakol basan AK Parti gençlik kolları başkanı polis Memuru F.Ç.’nin burnunu yumruklayarak kırdı. Polisi aşağılayan, döven Saray rejiminin değil halkın yanında olun.Siz AKP değil Türk polisisiniz."

'SEN BENİ NASIL TANIMAZSIN'

Odatv’den Ersin Eroğlu’nun haberine  göre, dün öğle saatlerinde Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir işlem için giden Hakan Korkmaz’a kapıdaki görevli polis memuru Fahri Ç. kimliğini sordu.

Bu gelişme üzerine Hakan Korkmaz, “Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun, beni nasıl tanımazsın?” dedi. 

Polis memurunun kimliği göstermeden içeriye giremeyeceğini söylemesi üzerine Hakan Korkmaz, Emniyet’e 4 arkadaşını çağırdı. Sonrasında kapıda görevli polis memurlarına saldıran grup polis memuru Fahri Ç.’yi darp ederek burnunu kırdı. Olay sonrası gözaltına saldırganlardan AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklanarak cezaevinde gönderildi.