Gasstepress.com Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ağaşe, ‘Kayseri Şeker Fabrikası'nda işten çıkartılan işçiler’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde POLEMİK TV canlı yayınına konuk olan Ağaşe, Kayseri Şeker’de yaşanan yolsuzuk, adam kayırmacılık ve haksız kazanıma ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Bugünkü köşesinde ise Ağaşe, Kayseri Şeker'de yaşanan işten çıkarmalara değindi. 

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı sayın Hüseyin Akay’a sorular yönelten Ağaşe, AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş'ın Kayseri Şeker'de işten çıkartmalara ilişkin  ‘Bildiğim kadarıyla 70'e yakın işten çıkartılan işçi olmuş. Eğer o kişiyi başka birine oy veriyor, destekliyor diye elini öyle kaldırdı diye gidip bunu da kameralarla tespit edip iş akdini fesh ediyorsa bu haksızlıktır, demokrasiye aykırı bir durumdur, bakın ne diyorum, bir genel kurul yapılıyor, genel kurulda el kaldırarak yapıldıysa oylama, ben orda çalışan birisi olarak ve genel kurulda ona muhalif olup el kaldırdım diye benim oğlumun iş akdi fesh ediliyorsa o adalete aykırı bir durumdur onun sonuna kadar savunucusu olurum. Ve yaptığın haksızlık derim. Eğer babası muhalif olduğu için işten çıkarttılarsa suç işliyorlardır" sözlerini hatırlataraak Peki sayın başkan, sayın Bakan bir şey bilmese bu kelimeleri sarf etmez. İşten çıkartılan insanların neden işten çıkartıldıklarını kamuoyuyla ne zaman paylaşmayı düşünüyorsunuz? diye sordu.

Ağaşe’nin ilgili yazısı şu şekilde:

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yaşananları yazmaya devam edeceğimi bir önceki yazılarımda belirtmiştim. Tabi ki birileri yazdığım bu yazılardan rahatsız bunu da biliyorum. Ama yazdıkça karşılaştığım olaylar nedeniyle yine doğru yerde ve doğru yolda olduğuma daha da emin olmaya başladım.

Öncelikle bu yazımda sadece Mali Genel Kongre sonrasında yaşanan işçi çıkartılmalarını yazacağım.

Tabi ki de Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı sayın Hüseyin Akay’a yine sorularım olacak.

SORU 1:  Sayın Başkan önceki gün akşam OLAY TÜRK TV’de yayınlanan gazeteciler Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın sundukları ‘SANSÜRSÜZ’ programını eminim ki seyrettiniz. AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş canlı yayında aynen şu ifadeleri kullandı. ‘Bildiğim kadarıyla 70'e yakın işten çıkartılan işçi olmuş. Eğer o kişiyi başka birine oy veriyor, destekliyor diye elini öyle kaldırdı diye gidip bunu da kameralarla tespit edip iş akdini fesh ediyorsa bu haksızlıktır, demokrasiye aykırı bir durumdur, bakın ne diyorum, bir genel kurul yapılıyor, genel kurulda el kaldırarak yapıldıysa oylama, ben orda çalışan birisi olarak ve genel kurulda ona muhalif olup el kaldırdım diye benim oğlumun iş akdi fesh ediliyorsa o adalete aykırı bir durumdur onun sonuna kadar savunucusu olurum. Ve yaptığın haksızlık derim. Eğer babası muhalif olduğu için işten çıkarttılarsa suç işliyorlardır." dedi Sayın Bakan. Peki sayın başkan, sayın Bakan bir şey bilmese bu kelimeleri sarf etmez. İşten çıkartılan insanların neden işten çıkartıldıklarını kamuoyuyla ne zaman paylaşmayı düşünüyorsunuz?

SORU 2: Kayseri Şeker Fabrikası’nda sizin ve eşinizin ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hurşit Dede beyefendinin 1. 2. 3. dereceden yeğen ve akrabalarınız çalışıyor mu? Ve eğer çalışıyorsa sayın bakan beyin söyledikleri gibi bir durum yok ise, benim aklıma eğer bir kurumda birden bu kadar fazla işçi çıkartılıyorsa, ya kuruma çok büyük bir zarar vermişlerdir, yada kurum sıkıntıdadır küçülmeye gidiliyordur ve işçi çıkartılması normaldir. Peki eğer sayın bakanın dediği gibi bir durum yok ise ve eğer küçülmeye gidiyorsanız bahsettiğim akrabalarınız da çalışıyorsa, bu akrabalarınızdan da işten çıkartılanlar oldu mu?

Sayın Başkan ben biliyorum ki yukarıda belirttiğim konu gerçekten önemli ve sayın bakan diyor ki ‘Eğer insanlar oy vermedi diye işten çıkartılıyorsa kurum suçludur. İşçiler dava yoluna giderlerse ve gerçekten böyleyse ben de sonuna kadar arkalarında durur savunucuları olurum’ dedi.

Sayın başkan bence siz bir an önce bu işçi çıkartılmalarının sebebini açıklamalısınız ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmelisiniz.

Ayrıca Sayın Valim bir önceki yazımda da belirtmiştim. Bu Memlekette Kayseri Şeker Fabrikası gibi bir kurumdan işçiler çıkartılıyor ve çıkartılmaya da devam ediliyor. Bu duruma bir ‘DUR’ demeniz gerekiyor. En azından işten çıkartılan bu işçiler neden çıkartılıyor ve gerçekten Sayın Elitaş’ın söylediği gibi bir durum var mı? Kamuoyunu aslını öğrenerek bilgilendirmelisiniz. 100’e yakın işçi yıllardır emek verdikleri kurumlarından sorgusuz sualsiz çıkartılmışlardır ve en acısı da işsiz kalıp evlerine ekmek götüremez duruma düşürülmüşlerdir. Sayın Valim bu duruma kayıtsız kalmayacağınızı biliyor ve en kısa zamanda kamuoyunu ve çıkartılan işleri aydınlatacağınızdan eminim.

Kayseri’nin Milletvekilleri hangi partiden olursanız olun bu konu ile ilgili işçiyi dinlemelisiniz. İllaki sizlere de ulaşan işten çıkartılan işçiler vardır. Bu işin üzerine gidip doğru neyse kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda Vatan Partisi Genel Sekreteri ve işten çıkartılan çiftçi ve işçilerle birlikte bir basın toplantısı yapıtı ve sadece bu işin üzerine şu an ciddi bir şekilde üstlenmiş parti durumda. Bence bu şehrin Milletvekilleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları bu işçi çıkartılmaların ve Kayseri Şeker’de yaşanılanların üzerine gitmeli.

Bir sonraki yazımda Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi ile ilgili sorularımı sormaya devam edeceğim.

Kalın sağlıcakla…