Sosyal medyada gördüğü 'kazandıran borsa ilanı' üzerine ilanı veren kişiyle ile irtibata geçen F.E. isimli mağdur, yüksek kazanç elde edebileceği düşüncesiyle kendisine verilen banka hesabına toplam 16 bin 920 lira yatırdı.

Kendisine söylenen paranın yatırılmamasıyla birlikte kandırıldığını anlayan F.E., Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu. Hızlıca harekete geçen ekipler, F.E.'nin para gönderdiği hesabın sahibi C.T.'yi gözaltına aldı.

C.T.'nin, hackerlık yaparak çaldığı sosyal medya hesaplarından sahte ilanlar paylaştığı tespit edildi. Emniyette ifadesinden sonra C.T., şebeke üyelerinin kendisine 7 farklı bankada hesap açtırdığını ve banka hesabına gelen 200 bin TL'yi de çekerek kendilerine verdiğini söyledi. 

DOLANDIRICI TUTUKLANDI

C.T.'nin ifadesinden yola çıkan polis, şebekenin diğer üyeleri L.A., D.D. ve M.G.'ye ulaştı.

Düzenlenen operasyonla D.D., M.G. ve L.A. da gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada banka kartı, flash bellek ve bir cep telefonu ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.T. nöbetçi mahkemece tutuklanırken, D.D. ise ev hapsine çarptırıldı. L.A. ve M.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşte o sahtekarların ağlarına düşürdükleri yatırımcılarla yaptığı mesajlaşmaları;