CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'nde vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, "Martın sonu bahar dedik bahar oldu. Bütün Türkiye'ye baharı, huzuru getireceğiz. Hiçbir güç beni yolumdan döndüremez." dedi. 

Törende açılış konuşmasını Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yaparken daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuştu. Kapanış konuşmasını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirdi.

"BAŞBAKAN KEMAL"

Kılıçdaroğlu kürsüye gelirken, "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu konuşurken, "Başbakan Kemal" sloganları atılması dikkat çekti.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu, Buca metrosunun müjdesini de verirken İzmir'de selden etkilenen esnafa 7 milyonluk bir destek verileceğini de söyledi. İktidarın 5 maske dağıtamadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin engellenmeye çalışıldığını ancak iktidarın başarılı olamadığını belirtti.

CHP'li belediyelerin pandemi sürecinde hizmeleri ile tarih yazdığını belirten Kılıçdaroğlu, İzmir'de iktidara seslendi, "Bizim belediye başkanlarımıza engel çıkartmayın" dedi.

“DOSTALARIMIZLA BİRLİKTE İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜRKİYE’Yİ BÜTÜN ARENALARDA GÜÇLÜ KILACAĞIZ”

“İnşallah iktidara geldiğimizde, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini değiştireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bütün uluslararası alanda ve arenalarda güçlü kılacağız. Belediyelerimiz nasıl borçlanıyorlarsa yüzde 3’le, onlar nasıl borçlanıyorsa yüzde 5-6’larla, bu çifte standardı kaldıracağız. Devletimizin hazinesi de güvenli olacak. ‘Neden güvenli değildir?’ sorusunu sormamız gerekiyor. Türkiye Varlık Fonu, en değerli şirketlerimizi bünyesinde barındıran Varlık Fonu, üç kez uluslararası borçlanmaya çıktı; yüzde 5-6 faiz ödemek istemesine karşın hiç kimse borç vermedi. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmasını yüzde 3 faizle kabul ettiler. Bu ne demektir? Belediyemizin uluslararası alandaki kredisi çok daha yüksek” ifadelerini kullandı.