Erken seçim tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, erken seçimi “millet beladan kurtulsun diye istediklerini” kaydetti. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sorusuna da “Biz bir ittifakın içerisindeyiz. Eğer cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu gündeme gelirse, oturup konuşur, kararı veririz. Karşımızda Cumhur İttifakı var. Orada demokratik gelenek de yok. Bir kişi ‘Ben adayım’ diyor, onlar da bir şey demiyor. Karşı tarafta düşünme yok” yanıtını verdi. 

CHP’nin HDP ile ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “HDP’nin ittifaka hazır olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Benim bildiğim genel başkanları açıklama yapıp, ‘Biz ittifak içinde değiliz. İttifak da yapmayacağız’ dedi. İttifak yaparlar, yapmazlar, böyle bir niyetleri var mı, yok mu, ben bilemem. Bizim ittifakımız bellidir. Kimlerle beraber masaya oturduğumuz bellidir. Yerel seçimlerde de diğer seçimlerde de kamuoyuna açıkladık. Türkiye’de iki ittifak var. Bir devleti soyulacak olan organ olarak görev alan bir ittifak var. Diğer ittifak da milliyetçi ve yurtseverlerin ittifakıdır. Biz ikinci ittifakta yerimizi aldık.” 

Kanal İstanbul ihalesine kimsenin girmemesini de isteyen Kılıçdaroğlu, “Diyorlarsa ki ‘Biz gireceğiz’, iktidar olduğumuzda onlarla ilişkiyi keseceğiz. Ülkesi ile de ilişki keseceğiz. Ben soyguna göz mü yumacağım?” ifadelerini kullandı. Uluslararası hukuku işaret eden Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluğu koruyan bir uluslararası hukuk var mı?” diye sordu.