Olay TV'de katıldığı programda Türkiye'nin gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adağlığı ile ilgili soruya cevap verdi.

CHP'li Gürsel Tekin'in polemikhaber.com'da katıldığı programda yaptığı 'cumhurbaşkanı adayı' çıkışı ülke gündemine oturmuştu

Moderatörün 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

''* Bir ittifak varsa bu ittifaktan bağımsız hareket ederseniz yanlış yapmış olursunuz. 

* Cumhur İttifakı'nda demokratik kültür yok, Erdoğan aday olacağım dediğinde her şey duruyor. İkinci bir aday asla çıkamaz. 

* Çünkü herkes aklını ve emeğini Erdoğan'a borçlu olduğunu düşünüyor. Geleceğini de Erdoğan'a borçlu olarak düşünüyor. Dolayısıyla 'ben bağımsız olarak Cumhurbaşkanı adayı olabilirim' dediği an itibaren kapının önüne konulacağını da biliyor. Siyasi hayatının biteceğini de görüyor. 

* Tek adam rejimlerinin kuralı budur. Bu sadece Türkiye'ye özgü değil.

* Evet, Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine gelirsek elbette bu ittifakı oluşturan siyasi partiler bir araya gelirler"

Moderatörün bir sonraki sorusu olan ''Peki istiyor musunuz?'' sorusuna ise "Buna ben karar vermem" açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''* Ona Millet İttifakı'nın liderleri olarak şunu düşüneceğiz: 'Tek bir adayla mı yola çıkacağız, yoksa her parti kendi adaylarına mı çıkacak?' diye

Şimdi siz bunu netleştirmeden 'ben Cumhurbaşkanı adayı olacağım' derseniz, o zaman siz, ittifakın öngördüğü demokratik standartları dışlayan kişi olursunuz.''