Perşembe gününden beri saldırıların devam ettiği bölgelerde şiddetten en çok etkilenen yine çocuklar oldu. Moskova yönetiminin Ukrayna’nın başkenti Kiev’i bombalaması ve saldırılarının şiddetini artırmasıyla birlikte Kiev’deki Ohmatdyt Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocuklar bodrumda derme çatma yatak ve battaniyelerle oluşturulan alanda tedavilerine devam ediyor.

PENCERESİZ KORİDORLARDA TEDAVİ EDİLİYORLAR

Saldırılardan habersiz penceresiz koridorlarda tedavisi süren çocukların görüntüsü ise yürek burktu. Hastane baş hekimi Volodymyr Zhovnir, “Burada tedavi olamayan hastalar var. Burada ilaçlarına erişemeyen hastalar var, tedaviye ulaşamayan hastalar var” diye konuştu.

YATAK KAPASİTESİ 600'DEN 200'E DÜŞTÜ

Normal şartlarda 600 yatak kapasitesine sahip hastanenin kapasitesinin şu an 200’e düştüğü belirtilirken, savaşta yaralanan küçük çocukların da tedaviye geldiği belirtildi. Ukrayna işgalinin başladığı perşembe gününden beri, 4 çocuğun mermi yarasıyla hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, bu çocuklardan birinin durumunun çok ağır olduğu açıklandı.

HASTALAR HASTANEYE ERİŞEMİYOR’

Bodrumdaki bazı çocuklar oksijen tüpüne ya da seruma bağlı tedavi oluyor. Hastanede görevli doktorlar, “Eskiden apandisit ya da grip gibi sebeplerle hastaneye 6-7 çocuk hasta gelirdi. Fakat bunun sayısı çok düştü. Hastaların hastaneye erişemediğini düşünüyoruz” dedi.