CHP lideri Kılıçdaroğlu, televizyon temsilcileriyle yıllık değerlendirme toplantısında buluştu.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu gündeme dair çarpıcı tespitlerde bulundu ve Millet İttifakı'nın üzerinde çalışılan yol haritasını da yakında kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

ÖNCE HARİTA SONRA ADAYLIK

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını yakında duyuracaklarını söyledi ve Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının da daha sonra gündeme geleceğini aktardı.

CHP lideni "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

*Benim irademdeki bir olay değildir. Bu sadece benim irademe bağlı değil. Millet İttifakı ve onun liderleri karar verecek. Ama önce ilkeler belirlenecek. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ne kadar sürede geçeceğiz, anayasa değişikliği ne sürede gerçekleşecek bütün bunları konuşup bir protokol yapacağız. Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı bundan sonra konuşulur. 

"GELECEK VE DEVA İLE ORTA HAREKET EDİLECEK"

Kılıçdaroğlu,  parlamenter sisteme dönüşün yol haritası hazırlanırken hem Millet İttifakı hem de Gelecek ve Deva Partileri'nin çalışmalarındaki ortak noktalara göre hareket edileceğini söyledi.

BAHÇELİ'DEN, AKŞENER'E 'EVİNE DÖN' ÇAĞRISI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yönelik "eve dön" çağrısına "Buna karar verecek olan sayın Akşener'dir.. O da genel merkezden çıkarken evime dönüyorum diyerek cevabını verdi" yorumunda bulundu.