Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda konuşmuştu. Erdoğan, konuşmasında vergi sisteminden bankacılığa, sigortadan sosyal yardımlara, istihdamdan kamu bürokrasisine kadar birçok başlıkta değişiklikler olacağını açıklamıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video paylaştı ve paketle ilgili değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyleydi:

* Sevgili halkım ekonomik paket açıkladılar. Kaçıncı biliyor musunuz? 23'üncü paket. Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına açıklanan pakette, "İşsize iş bulacağız" diye bir cümle var mı? Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayan saraylarda oturuyorlar. 10'a yakın sarayda oturuyorlar. Peki bu saraylarla ilgili tek cümlelik tasarruf var mı? Yok. Hadi onlardan da vazgeçtik. 5'li Çete'ye dünyanın parasını ödüyoruz. Oradan bir tasarruf var mı? Oradan da yok.

* Bunların ekonomide reform yapacak halleri de yok. Dağılmış vaziyetteler. Bize inanın, bize güvenin. Reform nasıl olurmuş, halkın çıkarı nasıl korunurmuş, işsize iş nasıl bulunurmuş, o bizim işimiz. Onu biz yapacağız.