Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP'nin İstanbul'daki 39 ilçe başkanı da grup toplantısına katıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kaftancıoğlu'nu "İstanbul kale komutanımız, cesur yürekli kadın" olarak takdim etti. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şeki,lde:

Hiçkimse şunu unutmasın. Bu topraklarda umusuzluğun yeşermesine asla izin vermeyeceğiz. Bu toprakların ruhunda umut, gelecek, beraberlik, kucaklaşma vardır. Bunu yapacağız.

Bu ülkenin geleceğini inşa edeceğiz. Bu ülkede demokrasiyi inşa edeceğiz. Bunları yapmaya kararlıyız. Hiçkimsenin inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme etmeyeceğiz. İnsana insanca bakacağız, Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak bakacağız. İnsana hizmet etmekten onur duyacağız. 

Her yerde, her ortamda CHP vardır. 81 ildeki bütün vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Biz bu ülkede var olan tüm sorunları çözmeye geliyoruz. Biz bu millete hizmet etmek için, hizmetkarı olmak için iktidarı istiyoruz diyoruz.

Biz hayatta olduğumuz sürece, mücadele ettiğimiz sürece SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin, korkmayın. Çünkü biz Kuvâ-yi Milliye'ciyiz. Milliyetçi, ülkücü kardeşlerime de seslendim. 

Van’da, Şanlıurfa’da verdiğim sözü hatırlattılar, dediler ki çiftçiler ‘Acaba çiftçiye elektriği ücretsiz verecek misiniz? Bunun sözünü verir misiniz?’ Hiç meraklanmayın; Konya’da da vereceğiz, her yerde çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Hiç kimse endişe etmesin.

Ve onlara bunun nasıl yapılacağını da anlattım. Allah’ın güneşi bedava; güneş elektriği santralleri kuracaksınız. Kuracaksınız, kooperatif şeklinde örgütleneceksiniz. Elektriğini kooperatif elektriği size bedava verecek, artanı da size gelir etmek için satacaksınız.

Kayseri'de 700 kişi partimize üye oldu. Şunu söyledik: Artık hiçbir yer kale değil. Her yerde olacağız. Kayseri'de de olacağız, Konya'da da olacağız.

Evlatlarımızı zehirleyen bu uyuşturucu baronlarına da sözümdür: İktidarımızda bütün uyuşturucu baronlarının saltanatına son vereceğiz. Onların burunlarından fitil fitil getirmezsem bana da Kemal demesinler. Gencecik çocuklarımızın zehirlenmesine de asla izin vermeyeceğiz. 

Enflasyonu düşük gösteriyorlar. Bu ne demek; emekliye, memura, yetime düşük maaş vereceğim diye baskı yapıyorlar. Memurun, işçinin, emeklinin hakkını neden vermiyorsunuz? Enflasyonu yapan sensin, büyüten sensin; hiçbir günahı olmayan memurun, işçinin, emeklinin hakkını nasıl alırım diye TÜİK'e müdahale ediyorsun.

İşçilere de emeklilere de dul ve yetimlere de memurlara da sesleniyorum: Hakkınızın yenmesini istemiyorsanız birlikte olacağız. Bize katılacaksınız hakkınızı da hukukunuzu da teslim edeceğiz.

Ne hikmetse "CHP enflasyonu yarattı demiyorlar. Artık bunun da tutmadığını biliyorlar. Ukrayna ile Rusya savaş halinde. İki ülkedeki enflasyon yüzde 16,4 ve 17,8. Savaş halindeki iki ülkede enflasyon bu. TÜİK'in baskılardan sonra açıkladığı oran ise yüzde 73. ENAG'a göre yüzde 160. TÜİK'in açıkladığı ÜFE 132.

Hazine ve Maliye Bakanı ilginç bir şey söyledi; 'Sadece devletin çözeceği bir problem olarak görmüyorum' dedi. Bu kadar bilgisiz insanların yönettiği ülke. Fiyat istikrarından sorumlu kurum Merkez Bankası ama bu yetki alınmış durumda.

Ekonomik buhrandan öyle noktaya geldiler ki, vatandaşı suçluyorlar. 'Sorunun bir kısmında vatandaşlarımızın tasarrufunu döviz cinsinde yapmaktaki ısrarları var' diyor. Bir devlet böyle yönetilmez. Bilgisiz, irfansız yönetemezsiniz. 'Bu vatandaşlar neden tasarruflarını dövize yatırıyor' diye düşünüyor mu? Sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından neden dolarla borçlanıyorsun? Sen ihalelere dolar bazında garantileri nasıl verdin?

Muhafazakar genç kadın kardeşlerime iki çift lafım var. Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz, yarın döner bunlar size de hakaret ederler. CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Yarın döner size hakaret ederler. Devlet anaların ayaklarının altındadır.

Muhafazakar genç kadın kardeşlerime iki çift lafım var. Efendim CHP diyecekler... Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz, yarın döner bunlar size de hakaret ederler.  Şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık birlikteyiz, artık beraberiz. Aynı değerleri savunuyoruz. aynı değerleri savunmaya devam edeceğiz.

Atatürk Havalimanı’nı çalıştırmama sözü almışlar. Sözleşmeye hüküm koymuşlar: 'İstanbul’un Trakya yakasında ikinci bir havalimanı çalıştırılmayacak' diye. Orada duruyor, boş. Çalıştırmıyorlar, beyler kazanacak… 22 milyara mal et, 59 milyar TL dolar elde et. Böyle bir soygun dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. 

Geçmişte AK Parti'ye oy veren, geçmişte MHP'ye oy veren kardeşlerime seslenmek istiyorum; bu soyguna vicdanınız el veriyor mu? Bunlarla helalleşmeyeceğiz, bunlarla hesaplaşacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağım.