Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Günün toplantısı saat 13:30'da partililerin katılımıyla başladı.

SİVAS VE BAŞBAĞLAR KATLAMINA ANMA

Sivas ve Başbağlar Katliamları'nı andıktan sonra partiden yetkililer ve bir daha böyle acılar yaşanmaması için dilekte buluduklarını belirtti. Ardından Gelibolu'da meydana gelen orman yangınına değinen Kılıçdaroğlu, telefon aldığını ve yangının kontrol altına alındığını belirtti. Kılıçdaroğlu can kaybının olmadığını ama ağaçlara da aynı hassasiyette bakarak 'onların da canı var' vurgusunda bulundu.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINA DA DEĞİNDİ

Kılıçdaroğlu, Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen ve 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasından da bahsetti.

Kılıçdaroğlu, partiden yetkililerin ve milletvekillerinin bölgede incelemelerde bulunduğunu ve 'tüzüğe uymayan bazı açıklar yakaladıklarını' söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Adım gibi eminim sarayda oturanlar bu olayı kapatmak isteyecekler. Çünkü Erdoğan'ın patlamanın ardından aradığı ilk kişi fabrikanın patronu'' diyerek olaya yönelik iddialarda bulundu.

HALK TV ve TELE1 de Kılıçdaroğlu'nun gündeminde

RTÜK'ten ceza alan TELE1 ve Halk TV konularını da gündemine alan Kılıçdaroğlu, RTÜK'ü keyfi davranmakla itham etti. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili bir 'baskının olduğu' ve bunun sonucunda kararların ''Bir sorun mu var? Hemen TV kapat, hemen hedef göster, yargıla ve tutukla'' şeklinde alındığını da sözlerine ekledi.

'BASIN İLAN KURUMU DA RTÜK GİBİ'

Basın İlan Kurumu'nun da aynı uygulamaları devam ettirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''O da gazetecilere ceza veriyor. Doğruyu yazan, kalemini satmayan gazetelere ceza veriyor'' şeklinde konuştu.

ENFLASYON VE EMEKLİYE ZAM

TÜİK'in açıkladığı son enflasyon sonuçlarından 'komedi' olarak söz eden Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bazı istatistikler de sundu. 2020'nin ilk altı aylık döneminde gıda ve ürün fiyatlarındaki artış karşısında emekli ve memura 1,75'lik zammı az bulduğunu belirterek emekli ve memurlara seslendi.

BAROLAR KONUSUNDA SERT ÇIKTI

Kılıçdaroğlu, 'çoklu baro' konusunda da ''Şimdi baroları parçalıyorlar. Baroları parçalamak, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet ve bölücülüktür'' dedi.

Adalet komisyonunun 'adaletsizlik' yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, önerinin Saray'da hazırlandığını ve ne Adalet Bakanlığı'nın ne de baroların görüşlerinin alınmadığını öne sürdü.