CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

* Sizinle diyalogtan sonraki sürece ilişkin Bursa dışında fire vermedik. Bursa'yı da alacağız. Belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Hepsine şükran borçluyum. Pandemi şartlarında bütün engelleri aşıyorlar. İktidarın bize teşekkür borcu var. Bana göre sonbahara kadar gidemezler. Her geçen günün maliyeti artıyor. Ülkeyi yönetmek için bilgi birikim sahibi olmak lazım. Belediye Başkanlarımız şu anda gerçekten tarih yazıyorlar. Hepsinin çalışmalarından çok memnunum, hepsine Genel Başkan olarak şükran borçluyum.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

* Adayı nasıl belirleyeceğimize dair oturup konuşacağız. Bir kişinin sözünü dinlemeyeceğiz. Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ittifak olarak hemfikiriz. Bir evde işsiz varsa ben ona iş bulacağım. Alevisi ,sünnisi, başı açık ya da başı kapalı olan diye ayırt etmeden refah içinde yaşamasını sağlayacağım. Emekliye iki maaş vereceğiz" dedim. Karşı çıktılar. Ne oldu verdiler?. Asgari ücreti yükselteceğiz dedik. Yükselttiler. Demek ki oluyor. 138 bin öğretmen açığımız var, sağlıkçı açığımız var neden atanmıyor?

AYM AÇIKLAMASI

* Kimin suçlu olup olmadığına hakim karar verir, bizim ülkemizde bir kişi karar veriyor. Erdoğan karar veriyor içeri atılıyorsunuz. Bir kişiyi suçlu ilan ediyorlar, içişleri harekete geçiyor, emniyet harekete geçiyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Bunların önüne geçeceğiz. Kişinin suçlu olup olmadığına hakim verir. O mahkemenin kararı yanlışsa bir üst mahkemeye. En sonunda AİHM'e. Hz Ali der ki; devletin dili adalettir. Bütün peygamberlerin amacı adaleti sağlamaktır. Bir düşünün Ergenekon ve Balyoz davalarını. Kaç kişiye idam cezası verildi? İdam cezası olsaydı idam edileceklerdi. O nedenle mahkemelerin tarafsız ve özerk olması lazım. Parlamentonun kimseye vermediği hak hakime verilmiştir. Biz bir kişinin adaletine bağlamışız adaleti. 

AMİRALLERİN BİLDİRİSİ

* Buradan o komutanlara sesleniyorum: Gece yarısı içeriğini değiştirerek siteye koyan kişiyi bulsunlar. Bu tezgahlar hep kurulur. İktidar sahiplerinin koltuklarına hizmet için yapılır. Sonra ne oldu? Vay efendim darbeciler geldi. Öyle çirkin şeyler oldu ki. Emekli amiraller nasıl darbe yapacak? Emekli amiral değil amiral lafını kullandılar. Gündemi değiştiriyorlar, kıyameti koparıyorlar. 

* Gergerlioğlu'nun ayakkabısını giydirmediler , namazını kıldırmadılar. Ben herkesin hakkını savunmak zorundayım.