Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

İsteriz ki güzel bir dünyada yaşayalım. Savaşlar olmasın. 

Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. 300'e yakın kişi hayatını kaybetti. Çocuklar var bunların içinde. Kan gövdeyi götürürken dünyanın demokratları ne yapıyor? Neden katliamı engellemiyorlar. Ölen her çocuğun sorumluluğu bütün dünyadaki insanları ilgilendiriyor.

Filistinliler işgal edilmiş topraklarını almak, bağımsız devlet olmak istiyorlar. En tabii hakları. Beni üzen İslam dünyasındaki parçalanma. BM'nin gerekli çabayı göstermemesi.

Filistin halkıyla dayanışmayı sürdürüyoruz. Filistin halkı bağımsızlık mücadelesi gösterirken gençlerimiz oradaydı. Genlerimizin mezarları hala orada. 

İhvan endeksli politika Türkiye'nin saygınlığına darbe vurdu. 

Vatandaşlarımız kaygı içerisinde. Çıkış arıyorlar. Sorun doğrudan doğruya onu vurmuş durumda. 

Milyonlar geçinemiyor. Esnaf kan ağlıyor. Milyonlarca evde işsizlerimiz var. Fidan gibi çocuklarımız işsiz. Bütün bunlar olurken yapılan israfa isyan ediyorsunuz. 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin pandemi sürecini yönetemediklerini biliyorum. Kapanma sonrasında bile aldıkları kararların ne kadar dengesiz olduğu ortaya çıktı. AVM'ler açık çay bahçeleri kapalı. Allah akıl fikir versin.

Vatandaşa hibe vereceğine IBAN numarası açıp vatandaşlardan para topladılar. Türkiye hani zengindi? Hani hiçbir sorunumuz yoktu? Hani kasalar tıka basa doluydu?

Pandeminin ilk dönemide 107 bin hanenin elektiriği kesildi. 

128 milyar dolar nereye gitti? Kaça sattınız, nereye sattınız? Ben bilmiyorum, 600 milletvekili bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. 

"Ben maske takıyorum, sen keyfine bak" diye reklamlar. Bu milletin onuruyla oynadınız. 

Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Esnaf kan ağlarken Saray'ın beslemeleri birden çok maaş alarak krallar gibi yaşamaya devam ediyorlar.