CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretinde CHP'ye yeni katılan 1300 kişi adına yeni üyelerden bir bölümüne rozetlerini takdim etti. 

Kılıçdaroğlu, "CHP'ye Diyarbakır'da fazla üye olan yok biliyorum. Bunun kabahati bizde. Sofranızda oturmadık, Ankara'da oturduk güzel güzel laflar ettik "niye bize oy vermiyorlar?" diye. Sizin dertlerinze talibim. Dertlerinizi çözeceğim. Emin olun az kaldı. Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz" ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır'da davullarla karşılanan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

ESNAF İŞ YAPAMAMAKTAN ŞİKAYET ETTİ

Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti. İlk olarak bir züccaciye dükkanına giren Kılıçdaroğlu, dükkan işletmecisi kadına, işlerin nasıl olduğunu sordu. İşletmeci ise, “3-4 yıldır burayı işletiyoruz. İnşallah devam ettiririz ama bu gidişle zannetmiyoruz. İşlerimiz çok berbat.” dedi.

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Esnaf ziyaretini sürdüren Kılıçdaroğlu’na vatandaşlar alkış ve zılgıtlarla sevgi gösterisinde bulunarak, ‘Diyarbakır seninle gurur duyuyor’, ‘Geleceğin cumhurbaşkanı’ diye tezahürat yaptı. Ziyareti sırasında bir vatandaş Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek derdini anlattı. Kılıçdaroğlu da Sezgin Tanrıkulu’na vatandaşla ilgilenilmesi talimatını verdi.

'BİZE SADECE HUZUR LAZIM'

Bir kahvehaneye de giren Kılıçdaroğlu’na esnaf, “Para, mal, mülk istemiyorum. Bize sadece huzur lazım. Onu da inşallah göreceğiz.” dedi. Kılıçdaroğlu’na esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş da iki adet Atatürk tablosu hediye etti.

'SİZE GÜVENİYORUZ, HER ŞEY SİZİN ELİNİZDE'

İki çocuk babası olduğunu söyleyen bir esnaf, zor durumda olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sıkıntılarımızı Allah rızası için giderin. Çok mağduruz. Ben esnafım, bugün dükkan sahibi geldi, dükkanı boşaltmamı söyledi. Sözleşmem yok diye beni dükkandan çıkartıyor. Evim yıkıldı, hiç bir yardım alamadım. 5 bin lira sadece eşya parası almak zorunda kaldım. Size güveniyoruz. Her şey sizin elinizde.”