Halkın ekonomik durumuna değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bazı dostlar diyor ki dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok her şey ortada" sözlerine "Kendi yarattığı ekonomiden habersiz. Biz insafsızca, milletin iliğini sömürerek 5'li çeteyi verenleri eleştiriyoruz. Bizim eleştirimiz haklı. Biz hep beraber, bu ülkenin insanları olarak fakirin fukaranın hakkını savunacağız, Firavunlara yol göründü, göndereceğiz onları" sözleriyle sert yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Biz insafsızca, milletin iliğini sömürerek 5'li çeteyi verenleri eleştiriyoruz. Vatandaştan vergi toplayacaksın götüreceksin bir avuç beslmeye veriyorsun, biz buna itiraz ediyoruz. Bizim eleştirimiz haklı.

Biz hep beraber, bu ülkenin insanları olarak fakirin fukaranın hakkını savunacağız, Firavunlara yol göründü, göndereceğiz onları.

19 yıldır oy verdiniz, 19 yılın sonunda hangi sorununuzu çözdüler? Ama kendi sorunlarını çözdüler, paraları azdı dolar milyarderi oldular.

Saray'da işsizlik yok. İşsizlikle mücadele ediyorlar mı? Hayır. Neyi konuşuyorlar, Erdoğan ağzını açıyor aynı şeyler, bakanlar ağzını açıyor aynı şeyler. 

Erdoğan açıklama yapıyor, "Bazı dostlar diyor ki dükkanlar kapanıypr, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok her şey ortada"... Saray'dan bakınca her şey açık. Bütün lüks var. Dükkanlar kapanıyor. Ben hayret ediyorum ya, bunlar nasıl devlet yönetiyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi, var hiç olmazsa ona bakın.  202 yılında 99 bin 588 esnaf ve meslekten sicilden terkini istedi. Böyle bir insan devleti yönetemez. Halkından habersiz olan, Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetemez. Günde ortalama 273 esnaf ve sanaatkar dükkanını kapatıyor. Hala diyor ki nereden çıkardınız bunları diyor. Kendi yarattığı ekonomiden habersiz. 

Bu ara bir de 'adam' tartışması çıktı. Bu kadar zavallılığı, bu kadar acizliği hiç görmemiştim, tanık da olmamıştım. Ama ben sana 'adam' diyorsam bir şey söyleyeyim, esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan.

Esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan, çiftçiyi batıran adam da Recep Tayyip Erdoğan.