CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Kadıköy'de bulunan Moda Sahnesi'ni ziyaret etti.

2013 yılında açılan Moda Sahnesi’nin kurucularından yönetmen Kemal Aydoğan ocak ve şubatta gelen elektrik faturalarına tepki göstermiş, “Bu faturaları ödeyecek gücümüz ve gelirimiz yok. Ödememiz mümkün değil” demişti. Tiyatroların içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmek için fatura ödememe kararı aldıklarını anlatmıştı. 

Moda Sahnesi'nin elektriği borç nedeniyle önceki gün kesildi. Ancak gelen tepkiler üzerine elektrik kesintisi sonlandırıldı.

KANDİL GÖTÜRDÜ

Yaşanan bu durum üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu dün yaptığı sosyal medya paylaşımında “Elektriğinizi tekrar açmışlar ama ne olur ne olmaz, kandil de getireceğim. Malum bende çok var. Gönderen (Devlet Bahçeli) hiç olmazsa bir işe yaramış olur” demişti.

Bugün, Kılıçdaroğlu ve beraberinde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz gün elektriği kesilen ve gelen tepkiler üzerine yeniden enerji verilen Moda Sahnesi'ne geldi.

Moda Sahnesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, alkışlarla karşılandı.