Ankara Çubuk'taki şehit cenazesine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi davasının ikinci duruşması bugün görülüyor.

Birgün'ün haberine göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davanın eninde sonunda ağır ceza mahkemesine gönderileceğini belirterek, sanıkların “Gömün, yakın bu evi” gibi sözlerinin adam öldürmeye teşebbüs suçunun göstergesi olduğunu söyledi.

Çukurca’da şehit olan Piyade Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan 2019 tarihinde Akkuzulu Köyü’ndeki cenaze namazına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik “linç girişimi”ne ilişkin 21 kişi hakkında hazırlanan ikinci iddianame Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İlk iddianamedeki 36 yetişkin hakkındaki davaya 21 kişi daha eklendi. Linç girişimine ilişkin 10 çocuğun yargılaması ise ayrı yürütülüyor. Son eklenenlerle beraber Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminden yargılanan sanık sayısı 67 kişiye çıktı.

Bugün görülecek duruşmada ilk duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan sanıklar savunma yapacak. Ayrıca müşteki sıfatıyla CHP Genel Başkan Başdanışmanları Deniz Demir, Kenan Nuhut, CHP Ankara Milletvekilleri Yıldırım Kaya, Murat Emir ve CHP çalışanı Barış Bozkurt dinlenecek.

BU TALEPTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davanın ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yargılama eni sonunda ağır cezaya gidecek. Bu talepten azla vazgeçmeyeceğiz. 21 kişiyle ilgili iddianamede de açığa çıktı. Sanıklardan biri ‘Gömün’ diyor. Gömün ne demektir? Önceki iddianamede de insanların ‘Yakın bu evi’ diye bağrıştıkları bir ortamda, genel başkanımıza 2 saatlik linç girişiminin olduğu aşamada, siz kalkıp bu eyleme adam öldürmeye teşebbüs değildir diyemezsiniz” diye konuştu.

Çelik soruşturma savcısının ‘etkin ve düzgün’ bir soruşturma yürütmediğini ifade ederek, 21 kişi hakkındaki yeni iddianamenin de kendilerini ısrarlı takibi sonucu hazırlandığına dikkat çekti. Çelik, Kılıçdaroğlu’na saldıran kişilerle ilgili tek tek bilgi elde ederek savcılığa sunduklarını belirtti.