Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son günlerde Cumhur İttifakı içerisinde çatlak oluşturan 'andımız' tartışmaları üzerinden AK Parti'ye yüklenirken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye seslenerek "Vatanını, milletini seven ve AK Parti'ye oy veren, parantez içinde Sayın Bahçeli'ye de soruyorum. Sayın Erdoğan, Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızdır, çıksın açıklasın" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca "Bahçeli Erdoğan’ı arasın Andımız yoksa ittifak yok desin" diyerek Bahçeli'ye net bir çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu memleketi aydınlığa çıkarmak için bütün çalışmaları birlikte yapacağız. Aynı şeyi tekrarladığımız takdirde dünyadaki herkesin duyacağını biliyoruz. Sağlıklı tutarlı çözüm üretmek hepimizin görevi. Herkesin inanmasını istiyoruz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. 

Türkiye huzuru bereketi getirmek mümkündür. Tek yolu CHP. Bütün baskılara rağmen, bütün iftiralara rağmen yapacağız. Kimliği, inancı, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun biz bütün vatandaşlarımızı seviyoruz. Biz devletin bütçesine değil vatandaşların sorunlarını çözmeye talibiz. 

14 Mart Tıp Bayramı'ydı. Talepleri karşılanmadı. Bir kişinin hayatını kurtarmak için hayatını kaybeden kişiye sağlık çalışanı denir. Bütün sağlık çalışanlarına minnet borçluyuz. Pandemi sürecinde 387 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti. 

Meslek hastalığı sayılma talebi iktidar tarafından kabul edilmedi. Sayımız yetmediği için gerçekleştiremedik. İlk seçimde iktidar olarak gerçekleştireceğiz. 

Dertsiz bir kişiyi dahi görmedim. Onlara ümit vermeye çalıştım. Beraber düzeltmeye çalışacağız dedim. 

Muhtar ayrılıp gittiği zaman kapıyı kapatmak zorunda. Vatandaş muhtara ulaşamıyor. Aldığı aylık kesiliyor. Ama çözeceğiz. Muhtarlar bu sorunları çözeceğimizi gayet iyi biliyorlar. Muhtarlığı demokrasının en önemli taşlarından biri haline getireceğiz. 

Yurtlar perişan vaziyette. 2020'nin Mart'ından bu yana bir lira dahi kazanmış değiller. Bütün yurtlar kapalı. Öğrenciler dışında kimse burayı kullanamaz yasak. 11 bin 500 kişi işsiz kalacak. Bu sadece Ege bölgesindeki yurtlar için geçerli. 13 Mart itibariyle 435 yurdun kapatıldığını söylediler. Çünkü insanlar iflas ediyor ve geçinemiyorlar. 

Ben Uşak'ta, Manisa'da ve İzmir'deyken diğer arkadaşlarım da Van'daydı. En temel sorunları Kapıköy Sınır Kapısı açılmıyor diyorlar. Pandemi dolayısıyla kapalıysa Habur Sınır Kapısı, Kapıkule Sınır Kapısı açık. Acaba bilinçli olarak mı kapatıyor hükümet Vanlıları cezalandırmak için diyorlar.

Yarın önünüze sandık gelecek. Kapısını açmayan iktidara ders vererek oyu kullanacaksınız. O zaman ben de sizi alkışlayacağım. 

Tarım Kanunu'na göre sertifikalı tarım danışmanları var. Talepleri var: Çiftçilerle yapılan sözleşme ile bizlerle yapılan sözleşmenin eşit olması lazım. Özlün hakları yok. 2 bin 520 liraya mahkum ediliyorlar. 

Aramızda Bozkurt Belediye Başkanımız var. Haciz uygulandı. Koltuğu, sandalyeleri masası haczedildi. AK Partili kardeşimizin döneminde bir kaza oluyor, dava açılıyor, 600 bin lira tazminata mahkum ediliyor. AK Partili avukat giriyor devreye giriyor. taksitle ödeyemezsiniz diyor. Masayı sandalyeyi alırsınız ama Atatürk portresini alamazsınız diyor. 

Danıştay bir karar verdi ortalık karıştı. Olay Andımız'dı. 2013 yılında Erdoğan bölücü terör örgütüyle masaya oturdu. Onların şartı Andımız'ın kaldırılmasıydı. Onun üzerine Türk Eğitim Sen dava açıp yönetmelikte yapılan değişikliğin iptalini istedi. Danıştay karar verdi yapılan değişikliği iptal etti. Andımızı'ın okunması gerekiyor dedi. 

2 yıl geçti Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu karar aldı. Andımız'ın okunması Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yasaklanmalıdır dedi. Karar verildi.

Andımız, doğruluğu, sevgiyi, saygıy çocuklara anlatır. Andımız kaldırıldığı zaman şu çağrıyı yapmıştım: Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızsın çık millete anlat değiştim. 2013 yılında. 2021 yılında bu soruya cevap alamamaışım.

Vatanını milletini seven AK Partili kardeşlerime, parantez içinde Bahçeli'ye seslenmek istiyorum: Sayın Erdoğan Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsız, çıksın açıklasın! 

Ben tahmin ettiğime göre Bahçeli'nin de etmesi lazım. Andımız'ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Danıştay üyelerini atayan kim? Erdoğan. Kumpası kuran kim? Erdoğan. Danıştay'ı hedef alıyorsun. 

NE OLMUŞTU?

Danıştay 8. Dairesi’nin 2018 yılında "Andımız kaldırılamaz" kararı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından temyize götürüldü. Temyiz başvurusunun ardından dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun önüne geldi. Kurul, MEB'in itirazını oy çokluğu ile kabul ederek, Danıştay 8. Dairesi'nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırmış oldu. Bu karar uyarınca okullarda Andımızın okullarda okunmaması uygulamasına devam edilecek