CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretine gelen eleştirilere ilişkin yaptığı konuşmada muhalefeti hedef alarak, "Eğer köprüden geçmem diyorsanız, buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz" açıklamasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Tek bir sorum olacak, sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Boğaziçi öğrencisinde öğrenciler atanan rektörü protesto etmişlerdi. Tam bir garabet yaşandı. Başarılı öğrencilerin yurtdışına gitmesi lazım, Türkiye'ye katkıda bulunacaklar dedik, öğrencilere yurtdışına çıkma yasağı getirdiler. Tepeden inme hukuksuz şekilde, bütün yeni açtıkları fakülteleri kapatacağız Boğaziçi Üniversitesi gerçek anlamda Boğaziçi Üniversitesi olacak. Haksız, hukuksuz belli makamlara gelenlerin de görevlerine son vereceğiz.

Montrö'nün önemini vurgulayan, amiraller yargılanıyorlardı. Onlar onurlu görev yaptılar, emekliliklerinde de aynı duruşu sergiliyorlar. Yürekten kutluyorum.

FURKAN VAKFI AÇIKLAMASI

Gösteri yapmak hak aramak her demokaside olması gereken kurallardan biridir. Anayasa böyle diyor. Furkan Vakfı'nı seversiniz sevmesiniz, onlar da yürüyüş yapmak istiyor. Orantısız güç kullanılıyor. Buradan onlara söz veriyorum, iktidarımızda herkesin inancına yaşam tarzına saygı göstereceğiz.

'UYUŞTURUCU BARONLARI İÇİN AF ÇIKARIYORLAR'

Geçen hafta çöküşten söz etmiştim. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların iyi olmadığını açıklamıştım. Uyuşturucu satanların hepsi hapislerde, baronlardan kimse içerde değil demiştim. İçişleri hemen açıklama yapmışlar, beni de kınamışlar. Ya benim dediğimi anlamıyor yukarıdaki zat, sen niye ağlıyorsun kardeşim. Polis üzerinden bizim üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Polis kardeşlerimiz, beni de çok iyi bilirler Soylu'yu da çok iyi bilirler. Baronların en büyük özelliği siyaseti satın almalarıdır. Bunun üzerinde durdum. Uyuşturucu baronları için af çıkarıyorlar, paraları getirin Türkiye'ye diyorlar.

Polisler için yönetmelik çıktı. Sürekli bunlar yer değiştirecekler. 2 seferdi şimdi 4'e çıkarıyorlar. Aile düzenleri bozuluyor. Çocuğu var okula gidiyor, bu çocuğun hakkı hukuku yok mu? Bunu düzelteceğiz.

'HİÇBİR BANKA FAİZ İNDİRMEDİ'

İktidar ülkeye huzur getirmedi. Ülkenin bütün kaynaklarını Londra'daki bir avuç tefeciye, sonra içerideki tefeciye tahsis ettiler. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki. Efendim biz faizi indireceğiz dedi, indirdi ama vatandaşın sırtına daha ağır bir faiz bindirdi. Hiçbir banka faiz indirmedi. Git herhangi bir bankaya bir kredi çek bakalım. Kim ödüyor faizi? Hep beraber ödüyoruz.

Türkiye'yi bir sömürü ülkesi haline getirdiler. Haramzadelere çalışıyorsun sen. Sen faize hani karşıydın? Millete yalan söyleyerek oy devşirmeye çalışıyorlar. Millet artık alana indi gerçekle karşlıştı.

Artık para dilenmek başka ülkelere gidiyorlar. Bürokrasinin bu kadar aşağılandığı bir dönemi bilmiyorum. Bilmiyorlar ve yönetemiyorlar.

KÖİ projeleri bu ülkenin başına bela olacak demiştim. Bir faiz belası vardı şimdi bir de taahhüt belası var. Devletin cebinden para çıkmaz dedi. Biz devletin kasasından ödeyeceğiz diyen o koltukta bir saniye daha oturmaması lazım. Bay Kemal'in kafası bunlara basmaz diyor, vallahi basmaz biz Ali Cengiz oyunlarını bilmeyiz. Yıllar yılı, milletin cebinden para çıkmayacak diye yalan söylemesi, en sonunda da arada fark çıkarsa biz ödeyeceğiz demesi... Niye orada oturuyorsun kardeşim demek bana düşmez mi.

'5'Lİ ÇETENİN HAMİSİ ERDOĞAN'DIR'

Şehir hasteneleri nedir diye defalarca söyledim. Yavuz Sultan Selim Köprüsü... 9 milyar lira devletin kasasından çıkıyor. Osman Gazi Köprüsü, Hazine garantisi 15 milyar dolar. Zafer Havalimanı... Yav bunlarda iman da yok. Bu paralar 5'li çeteye giden paralar değil sadece. Önümüzdeki seçimlerde 'Ben AKP'ye oye vereceğim, MHP'ye oy vereceğim' diyorsanız bu soygunun tarafı olursunuz. 5'li çetenin hamisi ve pazarlamacısı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Suriyelileri göndermeyeceğim diyor. Göndermiyorum ne demek? Onlara vatandaşlık vereceğim, oy kullandırtacağım demektir.

Bahçeli'ye de tek bir sorum olacak, sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?