CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da Turgutlu Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Belediye Başkanı Çetin Akın ile makamında buluşan Kılıçdaroğlu, eğitim ve kurs merkezi, kültür ve taziye evi, el emeği halk pazarı, asfalt şantiyesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı.

Belediye Başkanı Akın, eşiyle çıktığı kürsüde “Kadına yönelik şiddete hayır” dövizleriyle kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Akın, “Kadına şiddete ‘hayır’ diyoruz, siz de bu duyarlılığı gösterip çevrenizdeki insanlara bu mesajları iletirsiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Kendi cebinizi doldurmak için değil vatandaşın memnuniyeti için çalışıyorsanız, başarılı belediye başkanısınız” diyerek, Akın’ı kutladı. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanları seçime girdiğinde 7 maddelik taahhütte bulunduğunu hatırlatarak, bu maddelerin yeni ahlaklı siyaset olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, kavgadan uzak bir siyaseti Türkiye’ye getirmek istediklerini kaydederek, “Kavga değil üretmek istiyoruz. 10 milyon işsizimiz var. Bunun sorumlusu Turgutlu değil, siyasettir” dedi.

Kılıçdaroğlu, kimsenin ekmeğiyle oynanmamasını belediye başkanlarına söylediğini aktararak, “Kavga bitsin, ayrımcılık istemiyoruz. Bu kadar büyük topraklarımız varken, Yozgat’ın mercimeği varken, biz neden dışarıdan alıyoruz. Üretmezseniz dışarıdan alırsınız. Bunu neyle alacaksanız. Borç!” diye konuştu.

“10 MİLYON İŞSİZ VARSA SORUN VAR DEMEKTİR”

Kılıçdaroğlu, eski siyaset anlayışının Türkiye’yi getirdiği yeri gördüklerini söyleyerek, “Bir hükümet 19 yılda 10 milyonu aşkın işsiz yaratmışsa orada bir sorun var demektir” diye ekledi.

“KADIN KONUK SIĞINMA EVİNİN YAPILMASI LAZIM”

Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetin siyasette de olduğunu ve buna izin vermemek gerektiğini belirterek, “Kadına bu kadar değer veren ikinci bir din var mı? Kadına bu kadar değer veriyorsak, neden kadına şiddet? Siyasette de oluyor bu. Bunlara izin vermemek lazım. Kadınları ikinci sınıf vatandaş görmemeliyiz. Belediye başkanlarından bir isteğim daha var, bütün belediye başkanlarımızın kadın konuk sığınma evini yapması lazım. Gece yarısı kadın kavga etti, kadın nereye gidecek. Kadın konuk sığınma evine!” diye konuştu.

CHP, MHP’DEN KAZANMIŞTI

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Turgutlu’yu 450 oy farkla MHP’nin önüne geçerek kazanmıştı. CHP’nin adayı Çetin Akın 36 bin 896 oy ve MHP’nin adayı Turgay Şirin 36 bin 446 oy almıştı.