Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın İstihdamı Çalıştayı sonrası gazetecilerin sorularını cevap verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni (AİHM) tanımayız açıklamalarını ‘demokrasiye vurulmuş bir darbe’ olarak yorumladı. 

'GERÇEK MUTFAKTA'

TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon oranları hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “ENAG’ın açıkladığı rakam bunun çok daha üstünde, zaten pazara alışverişe gidince fiyatları görüyorsunuz. Elektrik faturaları da bunun en açık kanıtıdır. Faturalara bakıyorsunuz Yüzde 127. Enflasyon oranına bakınca yüzde 48-50 civarında, gerçeği yansıtmıyor. Gerçek mutfakta” ifadelerini kullandı.

'TÜİK, NEBATİ'Yİ ÜZMEDİ'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Nureddin Nebati'nin “Enflasyon Nisan ayında tepe olacak yüzde 50'yi göreceğimizi düşünmüyorum.” sözleriyle ilgili, “TÜİK onun istediği gibi enflasyonu yüzde 50'nin biraz altında göstermiş, Nebati Bey üzülmesin diye” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN’IN KAVALA ÇIKIŞI: TÜRKİYE'NİN İTİBARINA DARBE VURMUŞTUR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti öncesi AİHM’nin Osman Kavala kararı hakkındaki “AİHM ve Avrupa Konseyine tanımayız” ifadelerini ‘demokrasiye vurulmuş bir darbe’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bu açıklama Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor; bizim ülkemizde hukuk, anayasa yok. Biz ülkeyi dilediğimiz gibi yöneriz, arzu ettiğimiz kararı çıkartırız anlamına geliyor. Eğer siz bir anayasa yapmışsanız ve anayasada düzenlemeler varsa, o anayasaya göre AİHM’ye kararlarına uymak zorundaysanız; siz bunu zorunlu olarak tüm yargının uygulaması gerekiyor demeniz gerekirken ‘Hayır biz bunlara uymayacağız demeniz, ben ülkemi istediğim gibi otoriter yönetim var siz ne derseniz deyin anlamı çıkar. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına ve demokrasi mücadelesine vurulmuş ciddi bir darbedir. Bunu kimsenin unutmaması, söyleyen kişinin de unutmaması lazım. Biz ülkede demokrasi olmadığını biliyoruz ama Erdoğan bunu tüm dünyaya ilan etti. Bu da bizim açımızdan son derece kritik bir süreç.”

ÖZÜR DİLEYEN ÇOCUK 

Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’da Erdoğan’ın konuşmasında sahneye çıkarılan çocuk ile ilgili sorulan soruya “Sevgili evladımızı çok seviyorum gözlerinden öpüyorum, hiç kimse merak etmesin” diye yanıt verdi.