CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bahariye ve Masko İstasyonları Açılış Töreni'nde konuştu.

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Kılıçdaroğlu, "Varolan iktidar Türkiye'nin sorunlarını çözemez. Bir saray iktidarı Türkiye Cumhuriyeti devletinin varolan sorunlarını asla çözemez. Sorunların kaynağı olan bir iktidar sorun çözme kapasitesini yitirmiş demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "O nedenle ısrarla söylüyorum, ülkenizi seviyorsanız sorunlar daha fazla büyümesin. Vatandaş buna tahammül edemiyor. Demokrasilerde bu bağlamda yapılacak iş, halkın hakemliğine başvurmaktır. Halkın hakemliği nedir sandığı koyacaksınız. Açıklama yapıyorlar, yeni bir anaysa yapacağız... Eğer bize destek vermezlerse referanduma gideceğiz" ifadelerini kullandıktan sonra Erdoğan'a seslenerek şöyle devam etti:

"Eğer sen halkın hakemliğini istiyorsan, referandum istiyorsan gel kardeşim koyalım sandığı, millete soralım 'erken seçim istiyor musun istemiyor musun?'... İstiyorsa erken seçime gidelim. Bu kadar açık, bu kadar net."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Mafya bir siyasetçiyi her ay 10 bin dolarla besliyorsa orada ahlak olmaz. İçişleri Bakanı diyor ayda 10 bin dolar rüşvet alıyor diye. Ben merak ediyorum kim bu? Erdoğan kim bu rezil adam diye soruyor mu? Sormuyor.

Bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi atadığı bakanın söylediği bir siyasetçiye 10 bin dolar rüşvet veriyorlar dediğini duyduğunda ne yapar ahlaklı adamsa çağırır İçişleri Bakanı'nı.

Böyle bir adamın siyasette yeri yoktur demesi lazım. Milletvekiliyle parlamentonun derhal harekete geçmesi lazım. Özellikle AK Partiye ve MHP'ye oy veren saygı değer vatandaşlarıma sesleniyor.

10 bin dolar alıyorsa o kişi nereden ve kimlerden besleniyor. O siyasetçi millete mi mafyaya mı hizmet ediyor? Milletin verdiği para belli. Emekliysen aldığın aylık bellidir. Ama onun kat ve kat üzerinde rüşvet veriyorsanız ve o da kabul ediyorsa bunun üzerinde hepimizin durması, hepimizin isyan etmesi lazım. O nedenle kirlilikten arınması lazım. Ahlakın gelmesi lazım. Toplum ahlaklı siyasetçileri değil. TC devletini kirletmeye kimsenin hakkı da yetkisi de yoktur."