CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle

"CHP'NİN DOKULARINDA KUVAYI MİLLİYE RUHU VARDIR"

*Gerçekten hakkı hukuku ve adaleti her ortamda savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Sanıyorlar ki biz geri adım atarız. Bu partinin dokularında Kuvayi Milliye ruhu var. Defalarca söyledim, yine söyleyeyim; Cumhuriyet Halk Partisi avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuştur. Cumhuriyet kurulmadan önce kurulmuştur. 
Ve o insanlar Cumhuriyet'i kurdular. Ve o insanlar Cumhuriyet'in demokrasi ile taçlandırılması için bizi görevlendirdiler.

ENİS BERBEROĞLU VURGUSU

*Bir bardak vardı, bütün haksızlık birer damla halinde o bardağa düşüyordu. Enis Berberoğlu'nun damlası bardağı taşıran son damla oldu. Dünya siyaset tarihinin en anlamlı ve en uzun yürüyüşü yaptık. Adına adalet yürüyüşü dedik. Memlekette adelet yoktu, adaletin eli kolu bağlanmıştı. İradesi ipotek alınmıştı. Bütün adaletsizliklere karşı çıktık. Hiçbir ayrım yapmadık. Kim adalet istiyorsa onun yanında olduk. Bugün de aynı noktadayız. Kim adalet istiyorsa bize gelecek. 

*Enis Berberoğlu için bir mahkeme beraat, bir başka mahkeme müebbet veriyor. Nasıl bir yargı süreci? AYM 'hak ihlali' var diyor, alttaki mahkeme bunu uygulamam diyor. Tam bir devlet krizi. Bir mahkeme düşünün "Ben AYM'yi takmayacağım" diyor, "Ben gücümü bana talimat veren saraydan alıyorum" diyor. Bugün o saray yerle bir oldu. Şeklen orada bir saray var. Ama Türkiye'de de adaleti gerçekleştirmek için mücadele eden milyonlar var. Enis Berberoğlu şimdi parlamentonun onurlu bir üyesi olarak görevinin başındadır, hoşgeldiniz. 

GARA'DAKİ PKK KATLİAMI

*Gara şehitlerimiz var. Uzman çavuş Hüseyin Sarı, polis memuru Sedat Yabalak, Jandarma Astsubay Semih Özbek, polis memuru Vedat Kaya, Jandarme Er Süleyman Sungur, Uzman erbaş Mevlit Kahveci, Topçu er Müslim Altıntaş, 
er Adil Kabaklı, Aydın Köse, sivil Muhammet Salih Karaca, sözleşmeli er Sedat Sorgun, uzman çavuş Ümit Gıcır.

*Gara şehitleri 5 buçuk-6 yıldır terör örgütünün tuttuğu erlerimiz. 5-6 yıldır ne yapıldı? Defalarca hatırlatılmasına karşılık ne yapıldı? Ve şimdi bunların tamamı hayatını kaybetti. 

*İçimiz yanıyor. Öyle bir noktaya geldik ki adeta şehitler üzerinden hesaplaşan bir Türkiye. Şu iktidarın yaptığına bakın. Şehit şehittir. Onun bizim toplumda, vicdanı olan bir toplumda ayrı bir yeri vardır. 

*Ayrı bir kültürümüz vardır. Bir tweet üzerinden kıyameti koparttılar. Hangi ahlak, hangi erdem, hangi inanç? Emin olun anlamakta zorlanıyorum. Aileler defalarca geldiler. 
Bana da geldiler. Malatya'ya gittim orda da geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirdik, basın toplantıları yaptılar. Olaya iktidarın el atması gerektiğini söyledik. 

ERDOĞAN'A 5 SORU

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a 5 soru soruyorum" dedi ve şunları söyledi:

*Bölücü terör örgütünün 5 buçuk yıl elinde tuttuğu 13 kişi için 2015'ten bu yana ne yaptınız?

*Abdullah Öcalan'danh seçimlerden size yardım etmesi için mektup dilenirken neden 13 vatan evladı için çağrı yapmasını istemediniz?

*Yıllarca neden 'dostunuz' Trump'la, dostluğunuzu, vatan evlatlarını kurtarmak için kullanmadınız?

*Mazlum-Der gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla, esirleri kurtarmak için çağrıda bulunmak aklınıza gelmedi mi?

*13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyonun başarısızlığını kim üstlenecek?

*13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.