CHP Beylikdüzü ilçe örgütünün, ilkini 2016 yılında düzenlediği “CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri”nin 5'incisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; CHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın, Engin Erkoç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer de katıldı.

YENİ PROJEYİ AÇIKLADI

Samandağ'dan başlayıp, Mersin'e kadar geliştirecekleri ve 5 yıl içerisinde İstanbul'un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak projeyi katılımcılara aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Burası, görkemli bir endüstri alanına dönüşecek. Doğu Akdeniz’in en güçlü merkezi olacak o bölge. Doğu Akdeniz’de çıkan petrol yatakları, Mersin üzerinden Avrupa’ya taşınacak. Orada maden rafinerisi kuracağız ve Samsun’dan Trabzon’a, İskenderun’a ve Mersin’e bağlayacağız. Demir yollarıyla bağlayacağız.

Buna benzer çok güzel çalışmalarımız var. Bu çalışmaları İstanbul Planlama Ajansı’na da gönderdik. Orada da yetkin bir ekip var. Bu ekip de incelesin. Onlar da inceleyecekler. Ayrıca bu projenin uluslararası finans kuruluşları tarafından uygulanabilirliği raporunu da alacağız.

Böylece bizim projemizin hayali bir proje olmadığını, gerçek bir proje olduğunu, sadece Türkiye değil, bütün dünyaya göstereceğiz. Ve eminim bu proje hayata geçtiği zaman Türkiye, Doğu Akdeniz’in en ciddi ve en güçlü ülkelerinden birisi olacaktır.