CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti lideri Erdoğan’ın partisinin Ankara İl Kongresi’nde kendisine yönelttiği sözlere Twitter üzerinden yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımla Erdoğan'a şu yanıtı verdi:

“Bugün, Erdoğan bana hakaret ediyor. Kontrolünü kaybedip 'terbiyesiz' bile diyor. Niçin söylüyor bunları? Ben 16 şehidimizin hakkını savunduğum için. Kendisine beş soru sordum. Şehit aileleri adına sordum. Milletimiz adına sordum. 'Beş soruya cevap ver' dedim. Toplum neyin ne olup ne olmadığını öğrensin diye. Ama sen bütün bunları bırakıyorsun, bana hakaret ediyorsun. Hangi gerekçeyle hakaret ediyorsun. İşin reklamına kaçıyorsun. Ben 16 şehidimizin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Ve yine sana söylüyorum. O beş sorunun cevabını mutlaka senden alacağım.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Gara'daki operasyonla ilgili Kılıçdaroğlu'nun "13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır" sözlerine yanıt veren Erdoğan "Sana bilgilen diye bakanlarımı gönderdim ama sen layık değilsin. Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz" demişti.