CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de düzenlenen "Milletin Sesi" mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini hedef alırken "Bay Kemal" ifadesini kullanmasına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a şu ifadelerle seslendi:

"Yahu Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim. Bay Kemal sıradan bir olay değil. Söyleyeyim Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın, Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, Bay Kemal olmak için adaletli olacaksın, Bay Kemal olmak için emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için beş cent, 1 milyon dolar para bulur muyum diye körfez ülkelerine gidip el avuç açmayacaksın. Bu ülkenin itibarını koruyacaksın. Bay Kemal olmak için hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye’yi düşleyeceksin. Bay Kemal olmak için kadın ve erkek eşitliğini savunacaksın. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın. Sen kim, Bay Kemal kim?"

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuşmasının Erdoğan'a "Bay Kemal" ifadelerine ilişkin seslendiği kısmına yer vererek "Bay Kemal..." notunu düştü. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca sosyal medya hesabının kişisel bilgiler kısmına "Bay Kemal" ifadesini eklediği görüldü.

'BAY KEMAL GÖNÜLLÜSÜ'

Kılıçdaroğlu'nun bu adımı sosyal medyada kısa sürede büyük yankı uyandırırken, destekçilerinin de ilgisini çekti. CHP'li iş insanı Ulaş Gürbüz, sosyal medya hesabının kişisel bilgiler kısmında "Bay Kemal Gönüllüsü" ifadelerine yer verdi.