Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurtdışına para aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde paylaştığı video ise siyaset gündemini sarstı. 

Beklenen açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurtdışına devasa paralar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi. 

'AİLENDEN KİM ALIYOR BU PARALARI, KARŞI TARAFTA'

Kılıçdaroğlu, “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” açıklamasını yaptı.

TÜRGEV VE ENSAR VAKFI'NDAN ORTAK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından TÜRGEV ve Ensar Vakfı açıklama yaptı. TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan yapılan ortak açıklamada para transferi reddedilmeyerek TURKEN vakfının şeffaf bir kurum olduğu öne sürüldü.

AK PARTİLİ İSİMLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

CHP liderinin açıklaması AK Parti cephesinde hareketliliğe neden oldu. AK Partili isimler iktidar yanlısı A Haber'de yanıt verme sırasına girdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun canlı yayına bağlanarak Kılıçdaroğlu'nu 'FETÖ kumpası' ile suçladılar. 

ÇELİK'TEN YENİ AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin bir açıklama daha yaptı. Çelik şunları kaydetti:

"Dün, bir siyasi parti genel başkanının kendisini ve partisini karanlık çevrelerin propoganda aygıtı haline getirmesine şahit olduk. Sn Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızın ülkeden kaçacağını söylemesi karanlık odakların propagandasının tercümesinden başka birşey değildir!

Cumhurbaşkanımız defalarca her türlü bilinen ve bilinmeyen suikast girişimine karşı durdu. Türkiye’ye hizmeti bir kader gibi yaşadığını defalarca gösterdi. 

Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen o çirkin sözler, söyleyenlerin alnına iftira olarak yapışmıştır.

Etrafımızda olup bitene bakın. Türkiye’nin bu gelişmeler karşısındaki duruşuna bakın. Cumhurbaşkanımıza “kaçacak” denmesinin kimlerin kara propoganda aygıtında üretildiği net görülür. Kimlerin buna alet olduğu ise açıktır."

BÜYÜMEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’de kurduğu TURKEN Foundation'ın toplam varlıklarındaki büyümeye dair dikkat çeken bilgiler açıklamıştı.

CHP'nin ABD Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada TURKEN Foundation'un vergi beyannamesine ulaşıldığı belirtilerek "ABD Gelir Dairesi’nden (IRS) aldığımız bu resmi beyanname 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arası tarihleri kapsıyor. Sadece o sene TURKEN Foundation’a 9.3 milyon dolar bağış gelmiş" bilgisi verilmişti.

ESRA ALBAYRAK VE BİLAL ERDOĞAN İMZALI

Turken Foundation 2014 senesinde ABD'de ENSAR ve TÜRGEV'in ortak kuruluşu olarak açıldı.

Turken'in misyonunda öğrencilere burs ve yurt seçeneği sağlamak yer alırken vakfın, son vergi beyannamesine göre o sene verdiği toplam bursun ise sıfır dolar olduğu ortaya çıktı.

Vakfın ülkedeki kuruluş belgesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası bulunuyor. Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ise vakfın yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor.