Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor" dedi.

'SAAT 22:00'DE AÇIKLAMA YAPACAĞIM'

"Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Bu işlenen planlardan sana rol biçtiler. Değişim geldiğinde halinin nice olduğunu hiç umursamuyorlar. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden. Birkaç yüz kişi ile sınırlı. İzin çıkarma peşindeler. O birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak. Ben de 22.00'de sana skandalı açıklayayım sen de beni dinle. Amacım pisliğe bulaştırdıkları sarmaldan seni yol yakınken kurtarmak."

'BAHÇELİ CEBİNDE TL Mİ YAŞIYOR, DOLAR MI?'

Hani Türk Lirası var ya, değeri kalmayan Türk Lirası. Acaba Bahçeli cebinde dolar mı taşıyor Türk Lirası mı? Ben merak ediyorum. Türk Lirası erirken, üstünde de 'Türk' yazarken paranın bu kadar itibarsızlandığı bir dönemde Bahçeli kalkıp Türk Lirasını itibarsızlaştıran iktidara destek veriyorsa orada bir sorunumuz var demektir. Ciddi paraları faiz olarak ödüyorlar bir avuç kişiye.

AKP'NİN MİLYONLUK KONUT PAKETİ

Şimdi bir dördüncüsü çıktı. 2 milyon liralık bir daire alacaksınız diyelim. 10 yıl süreyle ayda 27 bin 200 lira faiz ödeyeceksiniz. Bunun yıllık faizi yüzde 11. 2 milyonluk krediyi kim alır? Ayda 27 bin lirayı kim öder? Kim alacak bu parayı? Bir villası olup ikinci villasını alacak. 

Vatandaştan alıyorsun, bir avuç kişiye aktarıyorsun. Anapara faizi geçti. Yıllardır ifade ediyorum. Bunun adı tefeciliktir diye. 

'ELEKTRİĞE ZAM GELECEK'

Zamların arkası kesildi mi? Bundan sonra ne olacak? Bundan sonra zamlar devam edecek. EPDK, elektrik üreticilerinde bir taban fiyat koymuştu. Bu tabanı yükselttiler. Tabanın yükselmesi demek zam gelecek demek. Temmuz ya da Ağustos ayında elektriğe zam gelecek. Bütün vatandaşlarım hazırlıklı olsunlar elektriğe zam gelecek.