CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni yıl için bir mesaj yayınladı.

“UMUYORUM Kİ PANDEMİ SON BULACAK”

Kılıçdaroğlu, “Büyük insanlık ailesi, zor bir yılı geride bırakıyor. 2020 yılının ilk günlerinden itibaren hayatımıza giren, dünya üzerinde yaklaşık 2 milyon kişinin yaşamına mal olan Kovid-19 pandemisi, umuyor ve diliyorum ki, 2021 yılında son bulacak. Öncelikle, başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere, bu süreçte canla, başla çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“2021 YILI DEMOKRASİYİ SAVUNANLARIN YILI OLACAK”

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“İnanıyorum ki 2021 yılı, umutlarımızın yeniden yeşereceği, alçak gönüllülüğün, hoşgörünün, birlikteliğin yılı olacaktır. Sadece kendisi için değil, herkes için adalet isteyenlerin, zulme karşı direnenlerin, demokrasiyi savunanların, işçilerin, ev kadınlarının, apartman görevlilerinin, esnafın, üreticinin yılı olacaktır. Dileğim, 2021 yılında, fikri, irfanı, vicdanı hür gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamaktır. O umudu yeşertecek olan yine bizler olacağız. 2021’de, bu millete verdiğimiz söze bir adım daha yaklaşacak, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağımız güne doğru, bir adım daha atmış olacağız. Bu nedenle bize, demokrasiyi savunanlara umutsuzluk yakışmaz.”

“MİLLETİMİZE SÖZ, UMUTSUZLUĞU YENECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, mesajında Metin Demirtaş’a ait şu şiire yer verdi:

“Çünkü umutsuzluk yasak!

Yılgın türküler söylemek de.

Çünkü yürüyor umudun ordusu

Umutsuzluğu umutla yenerek.”

Kılıçdaroğlu, “Milletimize söz veriyorum, 2021 yılında umutsuzluğu da yeneceğiz! Bu duygu ve düşüncelerle, Kovid-19 salgın hastalığı nedeniyle yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı, tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum. 2021 yılının, başta ülkemiz olmak üzere, tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Tüm milletimizin yeni yılını, içtenlikle kutluyorum” diye mesajını sonlandırdı.