Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı faiz kararları sonrası Türk Lirasında yaşanan değer kayıpları, kur korumalı TL mevduat desteğinin hayata geçirilmesi ve  döviz kurlarındaki sınırlı düşüş tartışmaları beraberinde getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yaptığı son açıklamalarda, "O gece kimse devreye girmedi, sadece binlerce bireysel satıcı devreye girdi, adeta yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi" dedi ancak gerçek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileriyle ortaya çıktı.
Buna göre 20 Aralık'tan 21 Aralık tarihine kadar vatandaş döviz satmamış. Aksine almış.

'PARA NEREYE GİTTİ'

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan konuyla ilgili köşe yazısında şöyle söyledi:  "Bakan hepimizi aptal mı zannediyor? Rakamlar ortada… Tam tersi olmuş, insanlar döviz almış. İki gün içinde döviz mevduat hesapları iki milyar dolar artmış… Merkez Bankası’ndan da yedi milyar dolar çıkmış. Para nereye gitmiş?" 

'ALIŞVERİŞİ YAPAN KAMU BANKALARI'

"O gece insanların bankalara ulaşması imkansızdı. Ulaşan olmuşsa bile azdır. Esas alışverişin kamu bankaları arasında döndüğü ortaya çıkıyor." 

'BAKAN DURUMU ÖRTBAS ETTİ'

"Herhalde operasyon şöyle sürdü. Kamu bankasının biri kuru düşürerek sattı, öteki aldı… Alan kuru daha da düşürerek sattı, ilk satan aldı. Alan kuru daha da düşerek sattı. Bu durumu ört bas etmek için Bakan Nebati gazetecilerin gözlerinin içine bakarak ışıl ışıl yalan söylüyor.

'KÖŞE YAZARLARI ERDOĞAN'I ÖVDÜ'

Profesör ünvanlı köşe yazarları da ‘Erdoğan’a olan güvenin neticesi’ diye yazı döşeniyor. ‘Şunu bilir şunu söylerim’ diye yazıya girdim, ‘şunu bilir şunu söylerim’ diyerek de noktayı koyayım.