41 gündür devam eden Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Polemik TV'den Kadir Kaplan'ın sunduğu 'Günden Güne' programında Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. Konuyu Kırım Meclisi Temsilcisi Zafer Karatay ve Gazeteci Nuh Mehmet Deniz değerlendirdi.

'UKRAYNA KONUSUNDA KARAMSARDIK AMA...'

Kırım'da yaşayan Türkler hakkında açıklamalarda bulunan Zafer Karatay,
"Bugün direnişte 41. gün. Ukrayna halkının direnişi Kırım kesimi dahil bütün dünyanın takdirini kazanmıştır. 2014 Kırım'ın İlhakı'ndan sonra, Kırım halkı Ukrayna konusunda da oldukça endişeliydi ancak Ukrayna muazzam bir direniş gösterdi" ifadelerini kullandı.

'KIRIM'IN UMUDU ARTTI'

"Ukrayna'nın bu direnişi Kırım için bir umut oldu, artık Kırım halkı da Rus işgalinden kurtulabilme adına daha umutlu. Kırım Tatarları da artık Rus boyunduruğu altında yaşamaktan kurtulmak istiyorlar"

'RUSYA ZORU GÖRÜRSE MANEVRA YAPAR'

"Tarihte birçok kez gördük ki Rusya, zoru gördüğü durumlarda geri adım atar. Eğer dünya, Rusya'yı sıkıştırır ve ona kaçacak bir yol bırakmazsa Rusya geri adım atacaktır"

Programa konuk olan Gazeteci Nuh Mehmet Deniz ise şunları söyledi:

"Rusya'ya kimse altın köprü sunmayacak çünkü Batı, bu savaştan besleniyor. Orada Türk varlığı dahil Ukrayna tehdit altındayken, Kırım tehdit altındayken Batı dünyası Rus Enerji Kaynaklarını almaya devam ediyor. Gayriresmi de olsa ticaretini sürdürüyor"

'BU KAOS ALMANYA'YA YARADI'

Bu kaostan pozitif olarak karlı çıkan bir ülke olduğunu dile getiren Karatay, "Bu kaostan en fazla beslenen tabiki de Almanya oldu. Ukrayna işgalinden sonra Almanya kendi askeri sitemini oluşturacağını söyledi" ifadelerini kullandı.