AK Partili Kocaeli'nin Derince ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Aynur Doğan konseri, bugün Derince Belediyesi tarafından iptal edildi. Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir" denildi.

SİYASİLERDEN TEPKİ

CHP Lideri sosyal medya hesabından karara tepki gösteren bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu Aydur Doğan'ın şarkısını paylaşarak, "Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP.Geceye Dar Hejiroke iyi gider…" ifadelerini kullandı.


TİP'li milletvekilleri Ahmet Şık, Barış Atay ve Sera Kadıgil de karara tepki gösteren siyasilerden..




SANAT CAMİASINDAN TEPKİ

Aynur Doğan konserinin iptal edilmesine sanat camiasından da tepki geldi. Sanatçısından, tiyatrocusuna, müzisyeninden yazarına gelen tepkiler şu şekilde:





GERGEDAN YAPIM'DAN AÇIKLAMA

Konser turunun organizatörü firmadan yapılan açıklamada, kararın twiiterdan öğrendikleri ve gerekçesiz bir karar olduğu vurgulandı.