Yediiklim Yayınevi'nin sorularıyla benzerlik gösterdiği gerekçesiyle iptal edilen KPSS sınavı hakkında yürütülen soruşturmadan yeni detaylar ortaya çıktı.

T24'ün haberine göre, Ankara Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında yaptığı ilk incelemede KPSS’de sorulan sorulardan üçünün, Yediiklim Yayınevi'e ait soru bankasındaki sorularla birebir aynı olduğunu tespit edildi.

Yediiklim’in sahipleri ve yetkilileri ile ÖSYM yetkililerinin hesaplarını incelemeye başlayan savcılık, soruları da incelemesi için bilirkişiye vermeye hazırlanıyor.

Soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yayınevi çalışanları ile ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışı da incelenmeye başlanmıştı.

ÖSYM'de iddialar üzerine Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı. Ersoy, yaptığı açıklamada, 31 Temmuz 2022'de yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta planlanan oturumların da ertelendiğini duyurmuştu. Yeni KPSS takvimi, 17 Eylül'de başlayacak.