Harry, ABD teknoloji ve kültür dergisi "Wired" tarafından düzenlenen "The Internet Lie Machine" adlı bir panelde görüntülü konuşurken, kelimenin çevrimiçi ve medya nefretinin bir örneği olduğunu söyledi.

'IRKÇI MUAMELE BİZİ VAZGEÇİRDİ'

Harry, "Belki insanlar bunu biliyor ve belki de bilmiyorlar, ancak Megxit terimi kadın düşmanı bir terim ve bir trol tarafından yaratıldı, kraliyet muhabirleri tarafından güçlendirildi. Büyüdü, büyüdü ve ana akım medyada kullanılmaya başlandı" dedi. 

Resmi olarak Sussex Dükü ve Düşesi olarak bilinen Harry ve Meghan, daha bağımsız bir yaşam sürmek için geçen yıl Kaliforniya'ya taşındı. Harry, ayrılma nedenlerinin bir kısmının, annesi siyahi ve babası beyaz olan Meghan'a İngiliz medyasının ırkçı muamelesi olduğunu söyledi.

Ekim ayında sosyal medya analiz hizmeti Bot Sentinel tarafından yayınlanan bir araştırma, Twitter'da Meghan ve Harry'yi hedef alan nefret dolu içeriğin ve yanlış bilgilerin yüzde 70'inden sorumlu olduğunu söylediği 83 hesabı tespit etti.

Çalışmaya atıfta bulunan Harry, "Belki de bunun en rahatsız edici yanı, kendileriyle etkileşime giren ve yalanları çoğaltan İngiliz gazetecilerin sayısıydı. Ama bu yalanları gerçekmiş gibi kusuyorlar" dedi.

'YANLIŞ BİLGİ KÜRESEL BİR İNSANİ KRİZ'

Harry ve Meghan o zamandan beri insanların ruh sağlığını etkilediğini söyledikleri sosyal medya olumsuzluklarına karşı kampanya yürütüyorlar. Harry, yanlış bilgiyi "küresel bir insani kriz" olarak nitelendirdi.

Harry, paparazziler tarafından kovalanırken Paris'te bir araba kazasında ölen annesi Prenses Diana'dan söz ederken, "Hikayeyi çok iyi biliyorum. Annemi bu çılgınlık yüzünden kaybettim ve aynı şey yüzünden bunu çocuklarıma yaşatmamaya kararlıyım" dedi. 

Reuters