'CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusunu son dönemde en çok sorulan ve cevabı merak edilen tartışmalar arasında yer alırken partinin kritik ismi CHP Sözcüsü ve Edirne Milletvekili Faik Öztrak, konu hakkında açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU, YAVAŞ, İMAMOĞLU

Katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir (ABB) Belediye Başkanı Mansur Yavaş ya da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu mu?" olacak sorusun veya " olacak sorusuna yanıt veren Öztrak, şahsi fikri olarak Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediğini aktardı.

'KİM'DEN ÇOK 'NASIL'

Ancak adayın 'kim' olacağından çok 'nasıl' olacağı üzerinden bir tartışmanın olduğunu belirten Öztrak, "Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalıdır?" Bunu tartışıyoruz. Kim meselesi daha sonranın meselesi olacaktır diye düşünüyorum. Genel Başkanımız da bu hususu açıkça ifade ediyor. Nasıl Cumhurbaşkanı olacak? Ne yapacak? Önemli olan hangi değerlere sahip çıkacak? Ülkeyi nereye doğru götürecek bugün bu tartıştığımız noktadayız" ifadelerini kullandı.