CHP'li Kemal Çebi'nin başkanlığını yaptığı Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'nda önceki gün revizyon çalışması yaptı.

Çalışmanın sonunda parkın yer döşemeleri, PKK terör örgütünün sembollerine dönüştü.

Vatandaşların da tepkisi üzerine kaymakamlık sonuşturma açtı ve belediye de döşemeleri ışık hızıyla bulunuduğu yerden söktü.

Kaymakamlık ise konuyla soruşturma başlattıklarını duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada "İçişleri Bakanlığımıza ulaşan ve içeriğinde  'Küçükçekmece Belediyesince ilçemizin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı'nda yenileme çalışmalarının 10 Kasım 2020 tarihinde tamamlanması sonrasında bazı yer döşemelerinde PKK terör örgütünün sembol ve reklerinin kullandığı" yönündeki ihbar üzerine, Valiliğimizin talimatları ile Kaymakamlığımızca mahallindeki derhal gerekli inceleme yaptırılmış ve bahse konu örgütselanlam içeren sembollerin kaldırılması sağlanmıştır. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda soruşturma açılmış olup ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur." denildi.

 

Kaymakamlığın da açıklamasının ardından Başkan Kemal Çebi'nin yanı sıra Küçükçekmece Park ve Bahçeler Şube Müdürü Şerafettin Mataracı, sosyal medyada tepkilere neden oldu.
 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: SON DERECE ÜZGÜNÜZ

Konuyla ilgili Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstasyon Mahallesi’nde yapmış olduğumuz çocuk parkı tasarımında kullanılan tasarımla ilgili olarak sosyal medyada yapılan yorumlar karşısında son derece üzgün olduğumuzu ve ifade edildiği şekilde bir maksadın asla olmadığını bir kez daha ifade etmek isteriz."

"Vatandaşlarımızın ve bizlerin hassasiyeti sonucu söz konusu parkı hızlı bir şekilde kaldırdık ve tasarımının değişmesi ile ilgili çalışmalara başladık. En kısa zamanda çocuklarımızın yeni parkına kavuşacağı sözünü veriyoruz. Bizim için Küçükçekmecelilerin mutluluğundan ve duygularından daha öte bir şey olamaz."

 

ÇALIŞMANIN DETAYLARI

PKK sembolleri ile gündeme gelen park, gözleri 'revizyon çalışmasının' detaylarına çevirdi.

FOTO-Tepkilerin ardından parktaki döşemeler söküldü...

İHALESİ MART AYINDA YAPILMIŞTI: 13 MİLYON!

Küçükçekmece Belediyesi'nin son "ilçe sınırlarında mevcut parklarda revizyon yapımı, yeni park ve spor alanları yapılması işi" ihalesi geçtiğimiz Mart ayında yapıldığı gözlendi.

İhaleyi ise 13 milyon 250 bin liraya İstanbul merkezli İçkale Sosyal Hizmetler Taşımacılık Gıda Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticarate Limited Şirketi ile Turuva Seyahat Sağlık Taşımacılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığı kazandı.

İhale şartnamesine göre iki şirket, ilçedeki tüm parkların revizyon ve yapım işini üstlendi.

Belediyeden ihalenin akıbetine ilişkin açıklama henüz yapılmadı.