Lüks bir araç içerisinde kokain çekerken görüntüleri ortaya çıkan ve söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine iki defa gözaltına alınıp ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan eski AK Parti Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Bilindiği üzere grüntülerin ortaya çıkmasıyla Ayvatoğlu, savcılık tarafından önce gözaltına alınmış, ifadesinde “Kokain değil, pudra şekeriydi, şaka amaçlı çektik” deyince serbest bırakılmıştı.

Ancak daha sonra savcılık, araçta bulunan diğer üç kişiyi gözaltına almış, bu kişilerin “o pudra şekeri değil kokaindi” demesinin ardından Ayvatoğlu yeniden gözaltına alınmıştı.

İfadesinde bu kez itiraf eden ve uyuşturucu maddeyi nereden aldığını anlatan Ayvatoğlu, sulh ceza hâkimliği tarafından konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

MASAK DEVREDE

Ankaragazetecisi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmanın yönünü bu kez Ayvatoğlu’nun malvarlığına çevirdi. Lüks araçlara binen ve aylık geliri 30 bin lira olan Ayvatoğlu, gelirini “araç alım satımı yapıyorum” diyerek açıklıyordu.

Alınan bilgiye göre Ayvatoğlu’nun ifadesinin doğru olup olmadığı, malvarlığının gerçekten araç alım satımından olup olmadığının araştırılması için savcılık MASAK’a yazı gönderdi.

MASAK da Ayvatoğlu’nun geçmişe yönelik tüm malvarlığını incelemeye başladı. Hazırlanacak rapor, savcılığa gönderilecek. Eğer suçtan elde edilmiş bir malvarlığı bulgusu tespit edilirse bununla ilgili da adli işlem yapılacak.