Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Mozart" gemisinden kaçırılarak rehin tutulan ve 21 gün sonra özgürlüklerine kavuşan 15 Türk denizci Türkiye'ye geldi.

İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda başta aileleri olmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve şirket yetkilileri tarafından karşılanan denizciler, büyük mutluluk yaşadı.

Korsanların esareti altında korku dolu 21 gün geçiren denizcilerden gemi kaptanı Mustafa Kaya, "Bir ormandaydık. Zor şartlar vardı. Başımızda sürekli silahlı adamlar vardı. Fiziksel olarak bir şiddet görmedik. Ancak müzakereler sırasında psikolojik olarak baskı yaptılar. 'Şirketiniz istediklerimizi yapmazsa sizi öldüreceğiz' dediler.Şirkemizin yaptığı uzun süren bir müzakere var. Bu müzakerelere ben de şahit oldum. Korsanlar ikna edildi. Daha sonra bir botla bizi şirketimizin belirlemiş olduğu emniyetli bir yerde serbest bıraktılar" diye konuştu.

İŞTE O DENİZCİLER...

Esaret altında geçen 21 günün ardından Türkiye'ye gelen denizciler şu şekilde: Kaptan Mustafa Kaya'nın yanı sıra Adil Alkan, Mesut Meral, Hamza Orhan, İlyas Baş, Mustafa Benklioğlu, Gökhan Lale, Erdi Akman, Halil Gülçür, Gökhan Buran, Alper Şeker, Vedat Aksan, Doğancan Cengil, Melih Çetin ve Ünsal Dilsiz...